GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Indija & Nepal

Cijena od 13.090 kn
Period: Od 14.11. do 25.11.2017.


Indija & Nepal

12 dana / 10 noćenja

1. dan:         ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci, 90 minuta prije leta. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let za Istanbul, TK 1056, u 20h15.

2. dan :        ISTANBUL - KATHMANDU

Slijetanje u 00h30 po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kathmandu u 01h55. Slijetanje u 11h35. Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela – smještaj u sobe. Ostatak dana slobodno za odmor. Predlažemo poslijepodnevnu šetnju trgom Durbar. Večera,noćenje.

3. dan:        KATHMANDU

Doručak , te razgled grada koji je zbog brojnih kulturno-povijesnih spomenika upisan na listu svjetske baštine UNESCO-a. U gradu postoje brojni budistički i hinduistički hramovi i pagode koji su nastajali tokom stoljeća. Posebno je značajan kompleks brojnih kraljevskih palača. Razgled: Durbar Square,stara palača Hanuman Dhoka a potom odlazak za Pashupatinath ( na obali rijeke Bagmati, pritoke Gange ),jedno od najsvetijih hinduskih( boga Shive ) svetišta u Nepalu – ulaz dozvoljen samo hindusima; zatim do Boudnatha, najsvetijeg mjesta tibetanskog budizma sa veličanstvenom stupom ( svetište u kojem se čuva prah učitelja budizma ).Razgled hodočasničkog mjesta Swayambunath ( stupa sagrađena prije više od 2500 godina ). Povratak u hotel,večera,noćenje.

4. dan:        KATHMANDU

Nakon doručka razgled stare prijestolnice Bhaktapur; prekrasan gradić sačuvao je sa svojim palačama i prelijepim kućama duh srednjovjekovlja.Odlazak do stare kraljevske prijestolnice Patan i njegovih brojnih hinduističkih i budističkih hramova. Poznat i kao grad umjetnika. Povratak u hotel. Tradicionalna večera u lokalnom restoranu.

5. dan:        KATHMANDU - DELHI - MANDAWA

Doručak te prijevoz u zračnu luku. Let za Delhi.Nakon carinskih formalnosti sastanak sa vašim vodičem te vožnja u pravcu Mandawe. Mandawa je turističko mjesto u regiji Shekhawati. Nazivaju ga " galerijom na otvorenom " Rajasthana, jer u cijeloj regiji, a ne samo u Mandawi se nalaze fascinantnie palače (havelis) koje imaju bogato oslikane zidove.Neke od njih su danas pretvorene u hotele. U Mandawi su se snimali brojni Bollywood filmovi. Smještaj u hotel.Večera,noćenje.

6. dan:         MANDAWA - JAIPUR

Doručak i razgled nekih od palača : Murmuria,Binsidar Newatia,Chokhani Double,Hanuman Prasad Goenka.. Nakon razgleda vožnja u pravcu Jaipura, glavnog grada Rajasthana . Po dolasku, smještaj u hotel, večera,noćenje.

7.dan:          JAIPUR

Doručak.Odlazak na izlet do radžastanske palače Fort Amber,obilazak dvorišta, zgrada i palače ogledala, što podsjećaju na slavne dane mogulskih vladara.Utvrda izgleda impresivno, u cijelosti izgrađena od bijelog mramora i ružičastog pješčenjaka, sa vidljivim utjecajem hinduističkog i muslimanskog načina ukršavanja.Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće). Slijedi razgled grada: Palača vjetrova (Hawa Mahal) – prekrasno pročelje s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike ; Jantar Mantar - najveća zvjezdarnica na svijetu izgrađena od kamena i mramora; gradska palača sa izvanrednom arhitekturom. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan:         JAIPUR - FATEHPUR SIKRI - AGRA

Doručak.Na putu prema Agri,obilazak napuštenog grada Fatehpur Sikri (upisan u UNESCO-vu svjetsku baštinu),sagrađenog u crvenom pješčenjaku 1569.g.:kombinacija indijske,iranske i srednjoazijske arhitekture. Današnji nadrealistički ostaci grada, podsjećaju na nekadašnju prijestolnicu mogulskog kralja Akbara. Po dolasku u Agru razgled Crvene tvrđave ( 1565.g. ) u čijoj unutrašnjosti se nalaze palače, džamija, carske prijemne dvorane. Slijedi razgled grobnice Itmad-Ud Daulaha, zovu ju i "Baby Taj" – to je grobnica perzijskog plemića i djeda Mumtaz Mahal. Smještaj u hotel,večera,noćenje.

9. dan:         AGRA-DELHI-VARANASI

Doručak.Razgled svjetski poznatog remek djela od bijelog mramora Taj Mahala na obali rijeke Yamune, mauzoleja kojim je mogulski car Shah Jahan ovjekovječio svoju ljubav prema supruzi Mumtaz.Opisan kao najekstravagantniji ikada izgrađen spomenik ljubavi. Nakon razgleda vožnja prema aerodromu Delhi -let za Varanasi. ( Benares ), grad poznat po svojim prenapučenim obalama svete rijeke Ganges. Po slijetanju smještaj u hotel. Na večer odlazak do rijeke Ganges, na čije obale dolaze mnogi hodočasnici izvesti ritual pobožnosti i pročišćenja. Večera, noćenje.

10. dan:       VARANASI

Doručak. Slijedi razgled : Sarnath, mjesto gdje je Budha izrekao svoju prvu propovijed poslije prosvjećenja; hram Vishwanath -jedan od najpoznatijih hinduističkih hramova posvećen je Šivi. Hram se nalazi na zapadnoj obali svete rijeke Gange. Varanasi se također zove Kashi, pa se i hram popularno naziva Kashi Vishvanath Temple.Kip posvećen Bharat Mati, izgrađen od mramora, simbolizira nepodijeljenu Indiju. Slobodno do prijevoza na aerodrom. Let za Delhi. Po slijetanju, prijevoz u hotel,večera,noćenje.

11. dan:        DELHI

Nakon doručka razgled starog i novog Delhija: Crvena utvrda sa svojom šarolikom tržnicom, mošeja Jama Masjid (najveća u Indiji ) ; Raj Gath ( memorijal Mahatma Gandhiu); vožnja pored Crvene utvrde – zaustavljanje radi fotografiranja; vožnja rikšom bazarom Chandni Chowk u kojem se prodaje gotovo sve; grobnica Humayun-nalazi se na UNESCO-vom popisu; Qutab Minar jedan od najvećih minareta na svijetu i drugi najviši u Indiji; hram Lotus -jedan od simbola grada i remek-djelo moderne arhitekture ; zgrada parlamenta ; predsjednička rezidencija ; India Gate – spomenik žrtvama 1.svjetskog rata.. Večera i noćenje u hotelu.

12. dan:        DELHI - ISTANBUL

Let za Istanbul na liniji TK 717 u 06h55 / slijetanje u 11h25.Nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 19h10 / slijetanje u 19h20. ( za vrijeme čekanja leta za Zagreb mogućnost boravka u Prime Class Lounge – plaćanje na licu mjesta.

First minute cijena do 01.09.:                          13.090 kn

Redovna cijena na minimum 15 putnika:      13.590 kn

Napomena: FM cijena vrijedi do 01.09.ili do pounjenja kapaciteta. Jedan popust isključuje svaki drugi popust.

Doplata za manji broj putnika: 1.350 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.900 kn

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb- Kathmandu-Delhi-Varanasi-Delhi-Zagreb na ekonomskoj klasi ,
 • smještaj u hotelima 4 * (kategorizacija hotela prema lokalnim standardima),
 • obroke prema programu,
 • razglede iulaznice prema programu,
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku i hrvatskog pratitelja tijekom čitavog putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • aerodromske pristojbe (cca 2.400,00 kn- podložne promjenama,točan iznos na dan pisanjakarte),
 • lokalnu pristojbu u zračnoj luci Kathmandu (cca 25 $),
 • napojnice lokalnim vodičima i vozačima ( cca 5 $ dnevno).

Napomene: Kalkulacija je rađena na temelju tečaja USD –EUR –HRK, na dan 07.02.2017.. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5%, organizator zadržava pravo promjene cijene,kao i pravo otkaza putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta.

Viza za Indiju se može dobiti :

 • on-line putem
 • u Indijskom veleposlanstvu u Zagrebu . Potrebni dokumenti : ispunjen i potpisani obrazac ,putovnica (koja mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja i mora imati 2. prazne stranice) , dvije novije fotografije za osobne dokumente veličine 5 cm x 5 cm. Cijena turističke vize je 370 kn. Posredovanje pri dobivanju vize : 50,00 kn.

Viza za Nepal:

 • dobiva se u zračnoj luci u Kathmanduu – iznos od 25USD se plaća na licu mjesta. Potrebne su 2 fotografije u boji.

Korisne informacije:

Indija

Klima: općenito je u ovom dijelu Indije klima tropsko-suptropska. U sjevernoj Indiji zima počinje u studenom a karakteriziraju ju blagi do topli dani i prohladne noći.

Novčana jedinica: indijska rupija. 1 kn=cca 10 rupija.

Kreditne kartice: su općeprihvaćene u hotelima i većim trgovinama.

Električni napon : 220V/50HZ potreban adapter

Nepal

Klima:netipična za Himalaju. Zbog dolinskog položaja su temperature neobično visoke za himalajski prostor (ljetne oko 25 0C, a zimske oko 10 0C). Od listopada do svibnja je suha klima. U Studenom prosječni dnevni maksimum 23 C, minimum 8 C

Električni napon: 220V/50 HZ-potreban adapter

Odjeća i obuća: udobna obuća, te lagana i ugodna odjeća od prirodnih vlakana; zbog mnogih klimatiziranih prostora te nižih noćnih temperatura u Nepalu, potrebno je nešto i toplije odjeće.

Vremenska razlika: SEV: Indija +4,30, Nepal: +4,45.

Kupovanje: rukotvorine su lijepe i raznovrsne: sagovi, svilene tkanine žarkih boja, kašmir šalovi i marame, drago i poludrago kamenje, tradicionalni nakit od zlata i srebra, figurice od sandalovine, mramorni mozaici itd.

Telefoniranje: u Indiji sve mreže uglavnom rade,za roaming provjeriti prije puta kod kompanije čije usluge koristite.Naši GSM operateri u Nepalu nemaju roaming partnere!

Minimalni broj putnika: 15

GO15

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja

 • Lisabon & mala portugalska tura
  Od 13.11. do 17.11.2017.
  Cijena od 3.290 kn
  5 dana
 • Muskat
  Od 28.12.17. do 04.01.18.
  Cijena od 11.990 kn
  Nova godina - 8 dana
 • Atena
  Od 11.11.-14.11.2017.
  Cijena od 1.890 kn
  4 dana
 • Megève
  Od 08.12. do 10.12.2017.
  Cijena od 3.240 kn
  Otvaranje skijaške sezone - 3 dana
 • Val d'Isère
  Od 08.12. do 10.12.2017.
  Cijena od 2.490 kn
  Otvaranje skijaške sezone - 3 dana
 • Amman
  Od 12.11. do 20.11.2017.
  Cijena od 7.590 kn
  9 dana
 • Kathmandu-Delhi-Agra-Varanasi
  Od 14.11. do 25.11.2017.
  Cijena od 13.090 kn
  12 dana
 • Yangon
  Od 18.11. do 27.11.2017.
  Cijena od 14.730 kn
  10 dana
 • Rovaniemi
  Od 02.12. do 03.12.2017.
  Cijena od 3.090 kn
  Advent - 2 dana
 • Pariz
  Od 23.11. do 26.11.2017.
  Cijena od 2.690 kn
  4 dana
 • Sicilija
  Od 26.10. do 31.10.2017.
  Cijena od 2.890 kn
  6 dana
 • Putujte jeftinije!
  Od 21.10. do 23.10.2017.
  Akcijska ponuda putovanja
 • Peking-Xi'an-Suzhou-Shanghai
  Od 31.10. do 09.11.2017.
  Cijena od 7.590 kn
  10 dana
 • Rim & Vatikanski muzeji
  Od 02.11. do 05.11.2017.
  Cijena od 1.490 kn
  4 dana
 • Sicilija
  Od 13.11. do 20.11.2017.
  Cijena od 4.990 kn
  8 dana
 • Rim
  Od 23.11. do 26.11.2017.
  Cijena od 1.890 kn
  4 dana