GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Šri Lanka & Maldivi

Cijena od 10.990 kn
Period: Od 20.04. do 30.04.2018.


Šri Lanka & Maldivi

11 dana/8 noćenja

COLOMBO – BERUWELA – KANDY – GALLE – NP YALA – MALDIVI

*Vrijednost više: odlični hoteli 5*, polupansion, razgled Colomba, popust za djecu do 2.500 kn

Šri Lanka - smještena na dijelu kopna nalik dijamantu u naručju Indijskog oceana, oaza kojom vlada duh nekog drugog zaustavljenog vremena. 

A nakon što upoznate ovu domovinu cimeta i Sirimavo Bandaranaike, probudite se na jednom od 1200 otočića razbacanih s jugozapadne strane indijskog podkontinenta i doživite prirodnu čaroliju zvanu Maldivi!

1. dan:                     ZAGREB – ISTANBUL  

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 18.00h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1056 u 20.10h s dolaskom u 23.20h po lokalnom vremenu.

2. dan:                     ISTANBUL – COLOMBO – BERUWELA

Nastavak putovanja za Colombo na letu TK 730 u 01.50h, s međuslijetanjem na Maldivima. Očekivano slijetanje u Colombo u 15.05h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, dobrodošlica lokalnog predstavnika te prijevoz autobusom prema Beruweli, ljetovalištu na zapadnoj obali poznatom po pješčanim plažama. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. – 7. dan               BERUWELA

Doručak. Slobodni dani za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, na plaži, u šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na jedan od niže navedenih fakultativnih izleta. Večera. Noćenje.

Pinnawala – Kandy – botanički vrt Peradeniya (cjelodnevni izlet):

Polazak iz hotela u ranim jutarnjim satima. Vožnja prema središnjoj Šri Lanci. Nakon cca 3h vožnje dolazak do utočišta slonova Pinnawala koje se od 1975. godine brine o slonovima koji su napušteni, bolesni ili ozljeđeni u njihovim prirodnim staništima. Tu je udomljeno preko 40-ak slonova uključujući mladunce. Nakon ovog jedinstvenog doživljaja slijedi odlazak prema Kandyju s usputnim zaustavljanjem u tvornici čaja u kojoj ćete uz upoznavanje s tehnološkim procesima imati prilike degustirati i kupiti različite vrste čajeva. U nastavku posjet brusionici dijamanata te odlazak u Kandy, posljednju prijestolnicu starih singaleških kraljeva i kulturnog središta otoka (dio UNESCO-a), koji još uvijek ponosno čuva mnoge legende, tradiciju i običaje. Ovaj šarmantni grad kolonijalnog štiha sa svih je strana okružen brežuljcima, a u njegovom se središtu nalazi veliko jezero na čijoj se sjevernoj strani nalazi Sri Dalada Maligawa - hram Zuba (Temple of the tooth), najsvetije mjesto budista Šri Lanke, impresivno zdanje u kojem je navodno pohranjen Budin zub. Za kraj posjet kraljevskom botaničkom vrtu Peradeniya, izgrađenom u 18.st. za kandijsvsku arostistokraciju i koji su Englezi pretvorili 1821. u botanički vrt. Proteže se na površini od gotovo 60 ha i jedno je od najljepših mjesta na otoku. Poznat je po mnogobrojnim primjercima biljaka, njih preko 4000 vrsta, što uključuje orhideje, začine, ljekovito bilje, palme, bambus, fikus, borove i brojne druge nikad ili rijetko viđene biljke. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima.

Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu (cjelodnevni izlet):

Polazak iz hotela u jutarnjim satima prema kolonijalnom gradu Galle. Vožnja južno od Beruwele, prema Galle-u, nekadašnjoj glavnoj luci na otoku i izvrsnom primjeru utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji, kojem su poseban pečat ostavili Nizozemci. Na putu kraće zaustavljanje u Kosgodi. Tu se nalazi utočište za kornjače u kojem se može vidjeti njih nekoliko vrsta, a najugroženija od njih je morska kornjača Karetna želva. Upoznavanje s radom volonterske udruge koja skrbi za kornjače i njihova lijegališta jaja. Slijedi odlazak u obližnji šarmantni gradić Ambalangoda poznat po maskama koje se ručno izrađuju i oslikavaju, koriste se u tradicionalnim plesovima, a simboliziraju demone, bogove, heroje... Posjet Muzeju maski u kojem ćete imati priliku upoznati se s legendama i tajnama vezanim uz njih. Put dalje vodi u Galle, grad koji zbog građevina u kojima se miješaju elementi europske arhitekture i jugoazijske tradicije te starih kamenih ulica i tropskog okruženja, djeluje više kao mediteransko mjestašce. Utvrda Galle iz 17.st. (dio UNESCO-a) najveća je utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji, a danas se unutar nje nalaze brojne male trgovine, kafići i hoteli u vlasništvu domaćih i stranih umjetnika, pisaca, dizajnera... Prije povratka u Beruwelu vožnja motornim čamcem po rijeci Madu tijekom koje ćete vidjeti bogatu riječnu vegetaciju, ptice i lokalne ribare. Povratak u hotel.

Nacionalni park Yala (cjelodnevni izlet):

Polazak iz hotela u jutarnjim satima  i vožnja prema Nacionalnom parku Yala, poznatom i pod nazivom Ruhunu. Nakon cca 5h vožnje dolazimo do parka, glavne otočke atrakcije za sve ljubitelje divlje prirode i životinjskog svijeta, a ujedno i najboljeg mjesta za vidjeti velike sisavce. Njegova jedinstvenost leži u raznolikosti staništa.  Obilazak parka i safari džipom u trajanju od cca 3 sata. Slonovi su ovdje čest prizor, a ako bude sreće možda naiđete i na leoparda! Jeleni, bivoli, medvjedi, divlje svinje, paunovi, krokodili, preko 450 vrsta ptica, 250 vrsta leptira...samo su još neki od stanovnika ovog parka. Kasni povratak u hotel.

8. dan:                     BERUWELA – COLOMBO – MALÉ / MALDIVI

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Colombu, prijestolnici Šri Lanke, lučkom gradu bogatog kolonijalnog nasljeđa u kojem se miješaju rase, religije i kulture. Grad je dinamičan i pretrpan, s nebrojenim spletom uličica u kojima se uglavnom živi na cesti, a mnogi ulični prodavači prodaju sve, od satova do plastičnih posuda. Panoramska vožnja poslovnim dijelom grada, četvrti Sinhala (Cinnamon Gardens) koja je naziv dobila po nekadašnjim plantažama cimeta, uz Ured premijera, Gradsku vijećnicu, Nacionalni muzej do četvrti Pettah s živopisnom tržnicom, hinduističkim hramom i starom nizozemskom crkvom koja datira iz 18.st. U nastavku odlazak u zračnu luku te prijava na let Turkish Airlinesa TK 731 za Malé u 20.20h. Očekivano slijetanje u 21.25h te prijevoz brzim brodom do hotela. Prijava i smještaj u sobe/bungalove. Večera. Noćenje.

9. dan:                     MALDIVI

Doručak. Slobodan dan za uživanje u suncu, moru i rajskim plažama. Večera. Noćenje

10. dan:                   MALDIVI – ISTANBUL   

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži, odmor i kupanje do prijevoza u zračnu luku u večernjim satima. Prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa, TK 731 u 22.40h.

11. dan:                   ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 05.00h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 07.20h. Očekivano vrijeme dolaska u 08.35h po loklanom vremenu. Završetak programa.

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi do 20.03.2018.:   10.990 kn

First minute cijena aranžmana po osobi do 31.03.2018.:             11.490 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:           11.990 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 20.03., odnosno 31.03.2018. ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

Pristojbe u zračnim lukama: 3.390 kn

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;
 • povratni prijevoz brzim brodom na Maldivima;
 • smještaj na Šri Lanci u Beruweli u hotelu Eden Resort & Spa 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 6 polupansiona;
 • smještaj na Maldivima u hotelu Paradise Island Resort & Spa 5* ili sl. u dvokrevetnom bungalovu tip superior na osnovi 2 polupansiona;
 • razgled Colomba u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;
 • pratitelja iz Zagreba,
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 3.390 kn (podložno promjeni),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 4.990 kn,
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače od cca 30 USD,
 • trošak vize za Šri Lanku od 260 kn,
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni,
 • osobne troškove,
 • putno osiguranje (preporučamo).

Popusti:

 • Dijete 2-11,99 godina u krevetu s roditeljima:  2.500 kn
 • Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u sobi s 2 odrasle osobe:  1.500 kn
 • Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju:  500 kn 

Napomena - smještaj u trokrevetnoj sobi. Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, uz minimum 10 osoba:

Pinnawala – Kandy – botanički vrt Peradeniya:  990 kn po osobi

 • uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište slonova Pinnawala, tvornicu čaja, brusionicu dijamanata, hram Zuba i botanički vrt Peradeniya

Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu: 550 kn po osobi

 • uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište kornjača Kosgoda i Muzej maski, vožnja brodom rijekom Madu

Nacionalni park Yala: 990 kn po osobi

 • uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica za Nacionalni park Yala, safari džipovima 

Viza: Hrvatski državljani trebaju vizu za Šri Lanku i Maldive.

Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.

Vizu je moguće je ishoditi on-line putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama).

Viza za Maldive se dobiva po ulasku u zemlju i besplatna je. 

Red letenja:

TK1056  20APR  ZAGBEB                ISTANBUL              20:10  23:20

TK 730   21APR  ISTANBUL             COLOMBO            01:50  15:05

TK 731   27APR  COLOMBO             MALE                     20:20  21:25

TK 731   29APR  MALE                     ISTANBUL            22:40  05:00+1

TK1053  30APR   ISTANBUL            ZAGREB                07:20  08:35

Korisne informacije – ŠRI LANKA:

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka

Geografski položaj: južna Azija

Glavni grad: Colombo

Površina: 65.610 km2

Broj stanovnika: 19.607.519 (2002.)

Službeni jezik: singaleški (službeni i narodni jezik) i tamilski (narodni), engleski se jezik također općenito priča svugdje

Vjerska struktura: budizam 70%, hinduizam 15%, islam 7.5%,  kršćanstvo 7.5%

Vremenska razlika: +4,30 h u odnosu na Hrvatsku

Novčana jedinica: šrilanska rupija LKR (1 Rs = 100 centa); 1 kn = 21,76 LKR; 1 USD = 151,80 LKR; 1 EUR =161,69 LKRApoeni od Rs.5,000, Rs2,000, Rs1,000, Rs500, Rs100, Rs50, Rs20 and Rs10. Novčanice od Rs500 i Rs100 su vrlo slične pa budite oprezni kod plaćanja. Ukoliko ne mijenjate novac u banci provjerite imaju li novčanice vodeni žig lava. Većina hotela, restorana i trgovačkih centara prihvaćaju kreditne kartice.

Električni napon: 230V/240V, 50 Hz. Adapter potreban, često ga je moguće besplatno iznajmiti ne recepciji hotela, uz obavezni povrat prilikom odjave.

Hrana: Šri Lanka se ponosi domaćim jelima, začinima i mnogim vrstama tropskog voća kojeg si možete priuštiti u izobilju, baš kao i voćnih sokova. U posljednjih nekoliko stoljeća kuhinju Šri Lanke su obogatili ukusi Indije, Kine, Malezije, Arabije i Europe, no prosječni Šrilančanin i dalje uživa u tradicionalnim jelima pripremljenim kod kuće. U većini kućanstava glavni obrok se i dalje sastoji od kombinacije riže i curryja.

Piće: pijte isključivo flaširanu vodu! Među pićima Šri Lanka nudi sve, od čaja, kave, svježe kokosove vode do domaćeg piva i rakije.

Odjeća i obuća: udobna i laganija pamučna odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele, sandale ili tenisice  za hodanje. U tradicionalnim krajevima je preporučljivo poštovati domaćine barem minimalno prilagođenom          odjećom – pokrivenim ramenima i dekolteom, a po mogućnosti i koljenima (poluduge hlače ili sl.). Ulaz u budističke hramove dozvoljen je samo u dugim hlačama i izutih cipela.

Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine (drvene maske i rezbarije), nakit, srebro, proizvodi od kože i dr.

Klima: zbog blizine ekvatora Šri Lanka ima tropsku klimu i nema jasnih prijelaza između godišnjih doba. Vrijeme u nizinama i obalnim područjima je vruće i vlažno s prosječnom godišnjom  temperaturom 27°C i relativnom vlažnosti zraka od 70% tijekom dana do 90% noću. Većina zemlje ima obilne do umjerene oborine u dva razdoblja, između travnja i lipnja i od listopada do studenog, stoga je najbolje vrijeme za posjetiti Šri Lanku upravo između studenog i travnja. 

Pozivni broj zemlje: +94

Mobilni telefon: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj

Cijepljenje: nema obveznih preventivnih cijepljenja

Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske

Korisne informacije – MALDIVI:

Službeno ime: Republika maldivi

Geografski položaj: južna Azija

Glavni grad: Malé

Površina: 298 km2

Broj stanovnika: 393,253 (2005.)

Službeni jezik: divehi (dijalekt Sinhaleza, čije je pismo izvedeno iz arapskog), ali moguće je sporazumijevanje i na engleskom koji je uz divehi jezik obrazovanja u školama i kojim govori većina državnih službenika, kao i zaposlenici u turističkim resortima.

Vremenska razlika: +3h/+4h u odnosu na Hrvatsku

Novčana jedinica: rufija MVR (1 rufija = 100 laarija). Novčanice su u apoenima od 5, 10, 20, 50, 100, 500 rufija, a kovanice su u apoenima od 1, 5, 10, 25, 50 laarija i od 1 i 2 rufije. 1 kn = 2,18 MVR; 1 EUR =16,21 MVR; 1 USD = 15,41 MVR

Električni napon: 230/240V, potreban adapter

Piće i opskrba vodom: Na svakom otoku nalaze se uređaji za desalinizaciju (pretvaranje morske vode u slatkovodnu) bez upotrebe kemijskih sredstava, pa je voda dobra i za piće. Na nekim otocima slatka voda dostupna je samo u određene sate (provjerite u hotelu). Na većini otoka vodu ne zagrijavaju već dotiče iz vodovoda. Alkoholna pića mogu se konzumirati samo u hotelima.

Hrana: maldivska kuhinja je pod snažnim je utjecajem indijske, a glavna namirnica je riba. Tipično jelo je garudiya - različite vrste riba poprskane limunom i kuhane u slanoj vodi s lukom, i sušena riba Hiki Mas.  Osim morskih plodova moraju gotovo sve uvoziti.

Odjeća i obuća: naprikladnija odjeća su majice kratkih rukava, kratke hlače, kupaći kostim. Lagana odjeća od pamuka i lana kroz cijelu godinu. Lagani pulover također će vam dobro doći, kao i kabanica (u slučaju da padne kiša). Lagane cipele i tenisice.

Klima: tropska - vruća i vlažna. Najpovoljnije vrijeme za posjet je od studenog do ožujka, kada suhi sjeveroistočni monsun određuje klimatske uvjete. Za vrijeme jugozapadnog monsuna od lipnja do kolovoza vrijeme je kišovito

Pozivni broj zemlje: +960

Mobilni telefon: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske, dobiva se besplatno prilikom ulaska u zemlju

Napomene: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 7 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz lipnja 2017. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15

GOGO

 


rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja