GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Portugal

Cijena od 3.690 kn
Period: Od 01.01. do 05.01.2018.


Lisabon, zrakoplovom

5 dana / 4 noćenja

Lisabon je najzapadniji glavni grad na europskom kontinentu, to svi znate! No da bi barem na trenutak osjetili magiju "saudade", morate sjesti u 28-icu koja će vas odvesti do Alfame, duše Lisabona, gdje je nastao fado.

Ako ste hedonist, Bairro Alto je obavezno odredište. Bacalhau pripremljen na doslovno 365 načina uz čašu Moscatel de Setúbal upotpuniti će okus Lisabona i Portugala u cjelini. Pastéis de Bélem ćete svakao probati u Belemu, a kavu svih kava (mješavina afričkih i brazilskih sorti) ćete popiti u Chiadu, u Café A Brasileira. Park nacija, će pak uprizoriti grad u jednoj sasvim drugačijoj dimenziji .

Poželjeti ćete se vratiti, znamo, jer Lisabon je ipak samo jedan!

*Vrijednost više: popust za djecu od 1.000 kn

1. dan:               ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 06.00h. Polijetanje zrakoplova za Lisabon na letu Croatia Airlinesa, OU 700 u 08.10h. Po dolasku u Lisabon u 10.25h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te odlazak na  panoramski razgled grada: Trg markiza Pombala, posvećen jednom od najznačajnijih državnika u Portugalu nakon Velikog potresa 1755.g.; Avenija slobode, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na pariške Elizejske poljane, danas okružena hotelima i poznatim modnim trgovinama; Trg Rossio, zapravo Trg Pedra IV., portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada; Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika tzv. manuelinskog stila, koji je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo; samostan sv. Jeronima, još jedan nezaobilazni gradski lokalitet, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske ličnosti; Baixa, pitoreskna i živahna gradska četvrt, u kojoj i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo i uhvatilo slavni portugalski saudade u trenutku vječnosti. Prijevoz ho hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan:               LISABON

Nakon doručka predlažemo posjet Parku nacija, dijelu grada u kojem je 1998. bila održana svjetska izložba EXPO i gdje se nalaze neki od najfascinantijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Nakon kraće šetnje kroz park mogućnost posjete Oceanariju, drugom po veličini na svijetu s više od 10.000 biljnih i životinjskih vrsta, smještenom u impresivnoj zgradi arhitekta Petera Schermayeffa. Dok ste u zapadnom dijelu Lisabona, preporučamo posjet velikom trgovačkom centru Vasco da Gama i panoramsku vožnju žičarom uz obalu rijeke Tejo s pogledom na most Vasco da Gama, dug 17,2 km, najduži most u Europi. U poslijepodnevnim satima ne propustite individualnu vožnju starim ulicama grada tramvajem br. 28, jednim od najlegendarnijih simbola grada – doživljaj koji ćete zasigurno dugo pamtiti! Noćenje.

3. dan:               LISABON (ÓBIDOS – NAZARÉ – BATALHA – FÁTIMA)

Doručak. Danas preporučamo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Óbidos, Nazaré, Batalhu i Fátimu. Prvo krećemo za Óbidos, "bijeli grad kraljica" kako ga najčešće nazivaju, okruženog srednjovjekovnim zidinama. Obilazak povijesne jezgre i kraće slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Ovdje se može degustirati čuveni liker od višanja - Ginginha koji je brand ovog područja. Nastavak vožnje prema Nazaréu, atraktivnom i živopisnom ribarskom gradiću, sa uskim i živahnim ulicama. U poslijepodnevnim satima nastavak vožnje prema Batalhi. Po dolasku, obilazak čuvenog dominikanskog samostana sv. Marije od Pobjede u kojem se nalazi panteon čuvene portugalske vladajuće obitelji Avis i grobovi Ivana I i njegovih sinova (ovdje se nalazi grob Henrika Pomorca). Posebnu atrakciju predstavljaju tzv. "nedovršene kapele" (capelas imperfeitas), dio UNESCO-ve svjetske baštine. Slijedi vožnja do Fátime i obilazak jednog od  najznačajnijih marijanskih svetišta u svijetu. Gradić dobiva ime po Fatimi, kćeri maurskog princa, koja je u 12. st. prešla na kršćanstvo zbog ljubavi prema lijepom kršćanskom vitezu. 13. svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe. S tim datumom počinje povijest svetišta koje je zajedno s Lurdom najposjećenije europsko marijansko svetište. Posjet velikoj bazilici i šetalištu s Kapelom ukazanja. Povratak u Lisabon. Noćenje.

4. dan:               LISABON (SINTRA – CASCAIS – ESTORIL)

Doručak. Današnji dan iskoristite za fakultativni izlet tzv. lisabonskom rivijerom. Vožnja do Sintre, slikovitog grada pod zaštitom UNESCO-a, smještenog na padinama istoimenog planinskog lanca. Oduvijek je bio omiljena destinacija mnogih pisaca i pjesnika, kao i odmaralište portugalskog kralja i aristokracije pa ne čudi što se tamo nalazi mnogo vila i raskošnih ljetnikovaca. Razgled Nacionalne palače, nekadašnje kraljevske ljetne rezidencije te odlazak prema Cascaisu, nekadašnjem ribarskom selu, danas poznatom ljetovalištu u kojem su svoje ljetnikovce imale i mnoge europske kraljevske obitelji. Grad je skladan spoj arhitekture 19. stoljeća, tradicionalnog portugalskog šarma i odličnih turističnih sadržaja. Povratak za Lisabon preko Estorila, ladanjskog naselja i sjedišta jednog od najvećih europskih kazina, popularne staze Formule 1 iz '60, luksuznih hotela i golf igrališta. Navečer predlažemo fakultativni odlazak na večeru u jednu od tipičnih taverni uz nezaobilazni fado, izvornu portugalsku glazbu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan:               LISABON – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Prijevoz do zračne luke. Prijava na let Croatia Airlinesa, na liniji OU 701 s polaskom u 11.10h i s očekivanim dolaskom u Zagreb u 15.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi do 10.12.:        3.690 kn

First minute cijena aranžmana po osobi do 20.12.:                 3.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:    4.290 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 10.12., odnosno 20.12.2017. ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

Pristojbe u zračnim lukama: 990 kn

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Lisabona (ekonomska klasa);
 • transfer od/do zračne luke do hotela s uključenim panoramskim razgledom grada pri dolasku;
 • smještaj u hotelu Principe 3* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
 • pratitelja iz Zagreba;
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 990 kn (podložno promjeni),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 990 kn,
 • obaveznu doplatu za boravišnu pristojbu od 1 EUR po osobi i noćenju koja se plaća na licu mjesta;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
 • karte javnog  gradskog  prijevoza,
 • doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom,
 • osobne troškove,
 • napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i
 • putno osiguranje (preporučamo).

Mogućnost doplate za polaske iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra (na upit): 370 kn po osobi + pristojbe zračnih luka

Popusti:

 • Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 1.000 kn
 • Odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 100 kn

Napomena: Smještaj u trokrevetnoj sobi

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

Cjelodnevni izlet Óbidos, Nazaré, Batalhu & Fátima: 750 kn 

 • uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ulaznica za samostan u Batalhi

Poludnevni izlet Lisabonska rivijera: 450 kn 

 • uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ulaznica za Nacionalnu palaču u Sintri

Fado večer

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi:

 • Betlehemska kula: 6 Eur
 • Samostan sv. Jeronima: 10 Eur
 • Dvorac sv. Juraja:  8,50 Eur
 • Oceanarij: 16,20 Eur
 • Panoramska žičara: 3,95 Eur 1 smjer; 5,90 Eur povratna vožnja

Red letenja:

OU   700     ZAGREB      LISABON       08:10     10:25
OU   701     LISABON     ZAGREB        11:10     15:20

Napomene: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda. Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz rujna 2017. i mogu biti podložne promjeni.

Minimalni broj putnika: 20

GOGO

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja

 • Atena-Rodos-Kreta-Santorini
  Od 31.03. do 06.04.2018.
  Cijena od 5.490 kn
  Uskršnji praznici - 7 dana
 • Atena
  Od 16.02. do 20.02.2018.
  Cijena od 2.090 kn
  5 dana
 • Muskat
  Od 28.12.17. do 04.01.18.
  Cijena od 11.990 kn
  Nova godina - 8 dana
 • Valletta
  Od 29.12.17. do 02.01.18.
  Cijena od 5.090 kn
  Nova godina - 5 dana
 • Brno-Krakow-Budimpešta
  Od 15.02. do 18.02.2018.
  Cijena od 1.099 kn
  4 dana
 • Rovaniemi
  Od 16.12. do 17.12.2017.
  Cijena od 3.090 kn
  Advent - 2 dana
 • Mombasa
  Od 05.01. do 14.01.2018.
  Cijena od 7.490 kn
  10 dana
 • Amsterdam
  Od 29.12.17. do 03.01.18.
  Cijena od 1.990 kn
  Nova godina - 6 dana
 • Pariz
  Od 29.12.17. do 01.01.18.
  Cijena od 2.990 kn
  Nova godina - 4 dana
 • Provansa
  Od 28.12.17. do 01.01.18.
  Cijena od 2.290 kn
  Nova godina - 5 dana
 • London
  Od 05.01. do 08.01.2018.
  Cijena od 2.590 kn
  Zimski praznici - 4 dana
 • Putujte jeftinije!
  Od 16.12. do 18.12.2017.
  Akcijska ponuda putovanja
 • Provansa
  Od 29.03. do 02.04.2018.
  Cijena od 2.290 kn
  Uskršnji praznici - 5 dana
 • Pariz
  Od 11.01. do 14.01.2018.
  Cijena od 1.890 kn
  Zimski praznici - 4 dana
 • Sicilija
  Od 29.12.17. do 01.01.18.
  Cijena od 3.990 kn
  Nova godina - 4 dana
 • Italia Romantica
  Od 28.12. do 01.01.2018.
  Cijena od 4.495 kn
  Nova godina - 5 dana
 • Sicilija
  Od 28.03. do 04.04.2018.
  Cijena od 5.390 kn
  Uskršnji praznici - 8 dana
 • Sorrento & Napulj
  Od 09.03. do 11.03.2018.
  Cijena od 1.990 kn
  Dan žena - 3 dana