GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

C.G. & Albanija & Makedonija

Cijena od 3.290 kn
Period: Od 22.06. do 26.06.2018.


Balkanski trokut, zrakoplovom i autobusom

*polasci iz Zagreba i Dubrovnika

5 dana/4 noćenja

ULCINJ – KRUJË – TIRANA – ELBASAN – OHRID – BERAT – DRAČ – SKADAR – BUDVA

Albanska riječ za Albaniju je Shqipëria, što zapravo znači "Zemlja orlova".

Zanimljivo je da više Albanaca (procjenjuje se između 7-10 milijuna) živi u inozemstvu nego u matici zemlji koja ima oko 3 milijuna stanovnika.

Do 1991. godine, na taj broj stanovnika u zemlji je bilo samo 3 tisuće automobila. U rigoroznom komunizmu bilo je zabranjeno imati privatni automobil. Broj bunkera bio je mnogo veći od broja automobila – govorimo o 700 tisuća bunkera koji su stanovnicima neugodan podsjetnik na 50 godina izolacije.

Jedno upozorenje – klimanje glavom u Albaniji znači ne, a odmahivanje, da – suprotno od onog što smo navikli. Dakle, pazite na što pristajete!

*Vrijednost više: hoteli 4*, ulaznice, popust za djecu do 1.000 kn

1. dan:               ZAGREB – DUBROVNIK – ULCINJ – KRUJË – TIRANA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman najkasnije u 04.30h. Polijetanje zrakoplova za Dubrovnik na letu Croatia Airlinesa, OU 660 u 05.50h. Dolazak u 06.45h te nastavak putovanja autobusom Hrvatskom te crnogorskim primorjem i dalje uz Skadar, jedan od najstarijih gradova Albanije do Krujë, najznačajnijeg albanskog povijesnog lokaliteta, Skenderbegovog rodnog grada. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegovog i Etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Slijedi vožnja prema Tirani, glavnom i najvećem grade Albanije. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan:               TIRANA – ELBASAN – OHRIDSKO JEZERO

Nakon doručka odlazak na razgled grada: Ethembegova džamija; Skenderbeg trg, glavni gradski trg; kula sa satom; spomenik Majci Terezi; Nacionalni povijesni muzej, na čijem se pročelju nalazi spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest; Piramida, kulturni centar. Slijedi kraće slobodno vrijeme za osobne programe te polazak prema Makedoniji. Vožnja preko Elbasana, povijesnog grada u središnjoj Albaniji i nekadašnjeg važnog komercijalnog centra obzirom se nalazio na raskrsnici trgovačkih puteva. Vožnja dalje prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan:               OHRIDSKO JEZERO / SV. NAUM

Doručak te razgled Ohrida. Grad je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled grada: crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima (onima koji su voljni potrošiti nešto više, svakako preporučamo da potraže radnje obitelji Tavel i Filev koje rade originalne bisere!). U nastavku odlazak do Svetog Nauma, uz usputno zaustavljanje kod Muzeja na vodi u Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na  stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan:               OHRIDSKO JEZERO – BERAT – DRAČ

Nakon doručka slijedi povratak prema Albaniji. Vožnja prema Beratu, čuvenom gradu-muzeju (dio Unescove baštine), dobro očuvanom nekadašnjem osmanskom gradu kojeg neki smatraju i jednim od najljepših na Balkanu. Poznat je i kao grad "tisuću prozora", zahvaljujući mnogobrojnim prozorima starih kuća karakterističnog lokalnog stila. Berat je stara tvrđava koja je još uvijek naseljena, što je zapravo prava rijetkost u Europi. Tvrđavom dominiraju stara citadela iz 13. st. u kojoj su se nalazile bizantske crkve ukrašene veličanstvenim freskama i ikonama, džamija Sultan Bajezita I. te Crkva sv. Marije u kojoj je smješten Narodni muzej ikona s djelima najpoznatijeg albanskog ikonografa Onufrija. U nastavku mogućnost posjete Etnografskom muzeju, smještenom u otomanskoj kući iz 18. st., u kojem su izložene narodne nošnje, alatke koje su koristile tkalje i kujundžije (majstori koji su izrađivali tradicionalni nakit) te kuhinje, spavaće i gostinske sobe opremljene u tradicionalnom stilu. Polazak prema Draču, nekadašnjoj albanskoj metropoli s antičkim, bizantskim i spomenicima nedavne prošlosti. Danas je Drač centar albanskog turizma s bezbrojnim plažama i bogatom turističkom ponudom. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan:               DRAČ – SKADAR – BUDVA – DUBROVNIK – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Panoramski razgled Drača te polazak prema Skadarskom jezeru. Zaustavljanje u Skadru koji se smatra najstarijim i povijesno najvažnijim gradom Albanije, u kojem ćete vidjeti, tipično za ovaj dio Balkana, mnoštvo krivudavih ulica, ograđenih visokim zidovima u kojima prevladava duh prošlih vremena. Znamenitost grada svakako je tvrđava Rozafa, a legenda o mladoj ženi po kojoj je tvrđava dobila ime, neće Vas ostaviti ravnodušnim. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena za osobne programe, nastavak putovanja prema dubrovačkoj zračnoj luci. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa, OU 669 u 21.20h (u 22.30h na dan 26.06.; let OU 301 u 20.30h na dan 09.10.); s očekivanim dolaskom u Zagreb u 22.10h (u 23.25h na dan 26.06.; u 21.35h na dan 09.10.). Završetak programa.

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi do 05.05.:       3.290 kn

First minute cijena aranžmana po osobi do 20.05.:                 3.490 kn  

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:     3.690 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijena vrijedi do 05.05., odnosno do 20.05. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 620 kn

Odbitak za polazak iz Dubrovnika, po osobi: 400 kn

Cijena uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Dubrovnika;
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu;
 • smještaj u Tirani u hotelu Austria 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi jednog noćenja s doručkom;
 • smještaj na Ohridskom jezeru u hotelu Granit 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi dva noćenja s doručkom;
 • smještaj u Draču u hotelu Flower & SPA 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi jednog noćenja s doručkom;
 • razglede prema programu u pratnji licenciranih lokalnih vodiča;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (Krujë: Skenderbegov muzej, Etnografski muzej; Ohrid: crkva sv. Sofije, crkva Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, Muzej na vodi, manastir sv. Naum; Berat: citadela, Narodni muzej; Skadar: tvrđava Rozafa);
 • pratitelja iz Zagreba;
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama 620 kn (podložno promjeni),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 590 kn,
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koji nisu predviđeni programom putovanja,
 • karte javnog gradskog prijevoza,
 • obroke koji nisu prema programu,
 • osobne troškove,
 • pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučamo).

Popusti za djecu:

 • Dijete 2-5,99 godina bez vlastitog ležaja, uz dvije odrasle osobe: 1.000 kn
 • Dijete 6-11,99 godina na pomoćnom ležaju: 500 kn

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

 • Polupansion (4 večere bez pića u hotelima): 290 kn

Red letenja:

OU 660    ZAG   DBV          05:50 06:45                       

OU 669    DBV   ZAG          22:30 23:25                          

Važno: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u domaćem zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov.

Napomene: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Sve cijene su izražene po osobi u dvokrevetnoj sobi. Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2018. i mogu biti podložne promjeni. O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15

GOGO

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja