GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Njemačka

Cijena od 2.590 kn
Period: Od 06.10 do 08.10.2018.


Frankfurt express, zrakoplovom

3 dana/2 noćenja

FRANKFURT – DOLINA RAJNE – HEIDELBERG

Frankfurt-mjesto koje nadahnjuje i potiče. Da li ste znali da je službeni cvijet Frankfurta, petunija kao što je Istanbula tulipan!?

Frankfurt je grad s najvećim postotkom stranaca od kojih 28% nema njemačku putovnicu, dok još 20% čine naturalizirani Nijemci.

Avangardna arhitektonska zdanja, sjedište Centralne europske banke, treći najveći europski aerodrom čine Frankfurt kozmopolitskom metropolom Njemačke.

Zlobnici ga često zovu Bankfurt ili Majnheten! Zašto? Saznajmo zajedno!

*Vrijednost više: hotel 4*, popust za djecu do 1.000 kn

1. dan:               ZAGREB - FRANKFURT

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman najkasnije u 06.00h, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Frankfurt na liniji Croatia Airlinesa, OU 415 u 07.45h. Očekivano slijetanje u 09.15h, obavljanje pograničnih formalnosti i odlazak na razgled grada. Frankfurt je najveći grad savezne pokrajine Hessen, smješten na rijeci Majni. Važno je prometno čvorište, kako Njemačke tako i cijele Europe, jedna je od najbogatijih europskih metropola te bankarski i kulturni centar. Uz karakteristične nebodere Frankfurt krase i povijesne znamenitosti kao što su carska katedrala sv. Bartolomeja, remek-djelo gotičke arhitekture; crkva sv. Pavla u kojoj je 1848. godine održana prva sjednica demokratski izabranog njemačkog parlamenta; Römerplatz, najveći gradski trg; Römer, stara gradska vijećnica; Saalhof i drvena kuća Wertheim, očuvane zgrade u starom dijelu grada koje su preživjele bombardiranje u ratu; rodna kuća i muzej svjetski poznatog pisca i filozofa J. W. von Goethe-a, s umjetničkim radovima iz njegovog doba; toranj Eschenheimer (visok 47 m). Slijedi prijevoz do hotela, prijava i smještaj u sobe. U poslijepodnevnim satima prošećite Innenstadtom, središnjim dijelom grada u kojem se nalazi glavna frankfurtska šetnica i najpoznatija shopping zona - ulica Zeil, njemačka "5th Avenue". Ukoliko se nađete u ulici Goethestraße, znajte da se nalazite u najskupljoj ulici grada s prodavaonicama ekskluzivnih brendova. Ukoliko želite predahnuti, posjetite ulicu Freßgass s mnoštvom restorana i kafića, a onima željnim noćnog provoda predlažemo odlazak do ulice Kaiserstraße u kojoj se nalazi veliki broj pubova, kafića, klubova i barova. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan:             FRANKFURT - DOLINA RAJNE (RÜDESHEIM - ST. GOARSHAUSEN - ETVILLE)

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet do gradića Eltville i Rüdesheim smještenim u dolini rijeke Rajne, slikovitom području proslavljenom zahvaljujući glazbenicima, umjetnicima i piscima. Dolinu krase prekrasni pejzaži, vinogradi, tipična njemačka mjestašca, kulturne znamenitost, dvorci... U jutarnjim satima odlazak prema bajkovitom gradiću Rüdesheim koji očarava posjetitelje posebnim ugođajem i fascinantnom arhitekturom. Srednjovjekovni Stari grad i dijelovi utvrde, kao sto je Adlerturm (Orlov toranj), odlično su očuvani pa prilikom posjete lako zabravite na stoljeće u kojem živimo. Nezaobilazno mjesto u gradu svakako je i čuvena uska ulica Drosselgaße (duga 144 m, a široka tek 2 m). Ukrcaj na brod i ugodna dvosatna plovidba uz rajnsku dolinu prema St. Goarshausenu, tijekom koje možete uživati u pogledu na slikovitu okolicu. Znamenitosti ovog područja su utvrđeni dvorac Stahleck iz 12. stoljeća u Bacharachu te stijena Lorelei kraj St. Goarshausena koja se uzdiže na više od 130 metara iznad razine vode i o kojoj kruže brojne legende. Po dolasku u  St. Goarshausen, šetnja starim dijelom grada s dvije povijesne gradske kule i ostacima starog obrambenog zida. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe te polazak autobusom prema Eltvillu, gradu "vina, pjenušca i ruža", koji se nalazi u središtu vinogradarskog kraja Rheingau. Posjet obližnjoj opatiji Eberbach, velikom bivšem cistercitskom samostanu koji se zbog svojih romaničkih i ranogotičkih građevina smatra jednim od najznačajnijih arhitektonskih nasljeđa Hessena. Poznat je i kao kulisa poznatog filma "Ime ruže" snimljenog 1986. godine prema istoimenom romanu Umberta Eca. Dobar dio samostana je očuvan iz vremena kada se u njemu živjelo (crkva i bratska dvorana), kao i prostorija s prešama za grožđe i vinski podrumi jer samostan je poznat po proizvodnji vrhunskih vina. Obilazak kompleksa i degustacija vina nakon čega slijedi povratak prema Frankfurtu. Gostima koji ostaju u Frankfurtu predlažemo posjet jednom od brojnih muzeja ili šetnju obalom Majne gdje se možete opustiti na nekom od brodova-restorana uz čašicu jabučnog vina, kojeg često nazivaju i nacionalnim pićem pokrajine Hessen, a posjet gradu neće biti potpun ni bez tradicionalne Frankfurter kobasice. Noćenje.     

3. dan:           FRANKFURT - HEIDELBERG - ZAGREB

Doručak. Danas predlažemo fakultativni izlet do Heidelberga, poznatog sveučilišnog grada, njemačkog dragulja idilično smještenog na rijeci Neckar. Šarmantnim gradom dominira dvorac Heidelberg, simbol njemačkog romantizma, čije se ruševine uzdižu na strmini iznad grada. Između ostalog, jedna od zanimljivosti dvorca je vinski podrum u kojem se nalazi najveća bačva na svijetu zapremine preko 220.000 l (7 m visoka i 8,5 m široka). Uz dvorac i najstarije njemačko sveučilište iz 1386. godine tu se još nalaze i mnoge druge povijesne znamenitosti kao što su: stari kameni most; crkva sv. Duha, najpoznatije gradsko svetište; Aleja filozofa, staza kojom su filozofi i sveučilišni profesori šetali i u razgovorima dolazili do velikih otkrića. Nakon razgleda i šetnje, kraće slobodno vrijeme za osobne programe te povratak u hotel. U poslijepodnevnim satima prijevoz prema zračnoj luci. Prijava za let Croata Airlinesa za Zagreb, na liniji OU 415 u 20.45h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 22.10h. Završetak programa.

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi do 05.09.:   2.590 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:       2.890 kn

Napomena: first minute cijena vrijedi za uplate do 05.09. ili do popunjenja određenog broja mjesta.  

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 1.090 kn

Cijena uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;
 • prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Frankfurt s uključenim razgledom grada te od hotela do zračne luke pri odlasku;
 • smještaj u hotelu Cult Frankfurt 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi dva noćenja s doručkom;
 • pratitelja iz Zagreba;
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 1.090 kn,
 • smještaj u jednokrevetnoj sobi od 590 kn,
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja;
 • karte javnog gradskog prijevoza;
 • fakultativne izlete;
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.);
 • napojnice i
 • putno osiguranje (preporučamo).

Popusti za djecu:

 • Dijete 2 – 11,99 godina u krevetu s roditeljima, bez ležaja: 1.000 kn
 • Dijete 2 – 11,99 godina na pomoćnom ležaju uz 2. odrasle osobe u sobi: 300 kn

Napomena: za smještaj u trokrevetnoj sobi

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 osoba):

Izlet Dolina rajne: 1.090 kn

 • uključeno: prijevoz autobusom i razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, jednosmjernu vožnju brodom od Rüdesheima do St. Goarshausena, ulaznicu za opatiju Eberbach s uključenom degustacijom vina. 

Izlet Heidelberg: 990 kn

 • uključeno: prijevoz autobusom i razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, kombiniranu  ulaznicu za dvorac Heidelberg (žičara, dvorac i muzej).

Red letenja:

OU 415  ZAGREB          FRANKFURT     07:45    09:15                   

OU 415  FRANKFURT    ZAGREB            20:45    22:10

Napomene: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda. Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz siječnja 2018. i mogu biti podložne promjeni.

Minimalni broj putnika: 15

GOGO

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja