GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese




karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Portugal

Cijena od 2.990 kn
Period: Od 05.10. do 08.10.2018.


Lisabon, zrakoplovom

4 dana / 3 noćenja

1. dan:     ZAGREB - LISABON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlines izravnim letom za Lisabon u 7:55 sati na liniji OU700. Dolazak u Lisabon u 10:10 i odlazak na poludnevni razgled grada autobusom i pješice: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees -Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti - četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo. Dolazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

2. dan:    LISABON: IZLET LISABONSKA RIVIJERA/ SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS - ESTORIL - LISABON

Doručak. Danas predlažemo cjelodnevni izlet u Sintru (doplata), na Cabo da Roca i Cascais - tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti. Kraće slobodno vrijeme u središtu Sintre – svakako kušajte neke od poznatih portugalskih slastica i dobru kavu u nekoj od slastičarnica u gradiću, a vrijeme možete utrošiti i posjetom velebnoj i slavnoj Nacionalnoj palači. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je "mjesto gdje zemlja završava, a more počinje",  uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak preko Estorila - gradića gdje se nalazi slavna kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Dolazak u Lisabon u poslijepodnevnim satima. Navečer moguć odlazak na večeru uz fado, tradicionalnu portugalsku glazbu koja savršeno oslikava duh Portugala (doplata pri rezervaciji aranžmana). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan:      LISABON

Doručak. Danas predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij npr. i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Za poslijepodne predlažemo posjet nekom od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej keramičkih pločica. Ističe se i Muzej kočija, kao i Muzej Gulbenkian. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu, vožnju glasovitim tramvajem broj 28, itd. Noćenje.

4. dan:      LISABON - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU 701 iz Lisabona za Zagreb u 10:55 sati. Dolazak u Zagreb u 15:05 sati. 

First minute cijena aranžmana po osobi:  2.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi:        3.090 kn

Napomena: FM popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta.

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn

Pomoćni ležaj po redovnoj cijeni!

Doplata za izlet Lisabonska rivijera: 240 kn

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb,
 • uslugu voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelu 3* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom,
 • transfer od/do zračne luke u Lisabonu,
 • poludnevni razgled grada autobusom i pješice,
 • te  troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe,
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • karte javnog prijevoza,
 • izlet Lisabonska rivijera,
 • fakultativne sadržaje,
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1 € po putniku po noćenje (plaćanje na licu mjesta),
 • putno osiguranje te
 • troškove osobnih narudžbi

Cijene ulaznica:

 • Oceanário de Lisboa 15,30 €,
 • Museu Calouste Gulbenkian 10 €,
 • Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica) 5 €,
 • Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) 6 €

Napomene: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u studenom 2017. godine i podložna su promjeni.

Minimalni broj putnika: 20

GO01

rezervacija putovanja







Poklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja