GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Etiopija

Cijena od 14.990 kn
Period: Od 28.10. do 06.11.2018.


Etiopija - koljevka civilizacije, zrakoplovom iz Zagreba

10 dana / 7 noćenja

1. dan:            ZAGREB - BEČ

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije početka leta. Polijetanje zrakoplova avio kompanije Croatia Airlines na liniji OU442 u 17.50 sati. Dolazak u Beč u 18.45 sati. Nastavak putovanja na liniji ET725 (Ethiopian Airlines) u 22.50 sati.

2. dan:            BEČ - ADDIS ABABA

Dolazak u  Addis Ababu u 5.40 sati. Organizirani prijevoz do hotela. Smještaj te odmor. Odlazak u organizirani  razgled grada. Tijekom obilaska posjetit ćete nacionalni muzej, Katedralu Svetog Trojstva, sagrađenu nakon oslobođenja od Italije, Menelikov mauzolej, spomenik slobodi, trg mučenika "crvenog terora" itd. Nakon razgleda odlazak do tržnice Shiro Meda. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan:            ADDIS ABABA - BAHIR DAR - SLAPOVI PLAVOG NILA - JEZERO TANA

Rani doručak (ili doručak za ponijeti) te odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke te prijava na let za Bahir Dar na liniji ET142 (Ethiopian Airlines) u 13.30 sati. Dolazak u Bahir Dar u 14.30 sati.  Ostavit ćete stvari u hotelu te krenuti prema malom gradu Tiss Abay  udaljenom tridesetak kilometara od Bahir Dara, gdje ćete vidjeti Slapovi Plavog Nila, oko kojih se nalaze sela i zaseoci kroz koje ćete proći. U poslijepodnevnim satima organizirana je vožnja po  najvećem jezeru u Etiopiji, jezeru Tana, na kojem se  nalazi 37 otoka, a na 20 se nalaze crkve od velike povijesne i kulturne važnosti za Etiopiju. Najpoznatiji samostani Ura Kidane Mihret i Azwa Mariam nalaze se na najvećem otoku na jezeru. Poznati su po freskama religijskih motiva, slika, murala i biblijskih zapisa na najstarijem etiopskom jeziku. Povratak u hotel, smještaj i noćenje.

4. dan:            BAHIR DAR - GONDAR

Nakon doručka i odjave iz hotela odlazak prema Gondaru, prvoj etiopskoj prijestolnici vozeći se uz prekrasne krajolike. Kralj Fasilledes je tu sagradio prvu utvrdu 1632.godine što je bila praksa ostalih vladara tijekom slijedećih 236 godina. U Gondaru ćemo razgledati palaču kralja Fasilledesa sa otvorenim kupalištem, samostan Qusquom te crkvu Debre Berhan Sellassie sa slikama i freskama iz 16.st. Noćenje.

5. dan:            GONDAR - NACIONALNI PARK SEMIEN - GONDAR

Nakon doručka slijedi vožnja do Nacionalnog parka Semien. Vozit ćemo se uz mjesto Debark do ulaza u NP kroz prekrasne krajolike Etiopije i uz sela lokalnih plemena Ahmara. NP Semien je pod zastitom UNESCO-a. Uživat ćemo u prekrasnoj prirodi, endemskoj flori i fauni, prekrasnoj planini Semien. NP Semien je i dom Gelada babuna, sisavca tipičnog za ovaj kraj. Noćenje hotelu u Gondaru.

6. dan:            GONDAR - AXUM

Nakon doručka organizirani prijevoz do zračne luke te prijava na let za Axum na liniji ET122 (Ethiopian Airlines) u 9.15 sati. Dolazak u Axum u 10.45 sati. Axum je sveti etiopski grad, star više od 2000 godina. Kolijevka je etiopske civilizacije i središte velikog drevnog Axumitskog kraljevstva. Odlazak u razgled grada. Axum je poznat po najvišim obeliscima i stelama napravljenim od jednog komada kamena te prekrasnim utvrdama bivših vladara. Razgled ostataka Sabine palače, kraljice koja je prema predaji bila zavedena od kralja Solomona i rodila Menelika I, prvog vladara Etiopije. Razgled parka stela sa kraljevskim grobnicama axumskih kraljeva i stelom Kralja Ezane, koji je prvi prihvatio kršćanstvo u Etiopiji. Smještaj u hotel i noćenje.

7. dan:            AXUM - LALIBELA

Nakon doručka odjava iz hotela i organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Lalibelu na liniji ET123 (Ethiopian Airlines) u 11.15 sati. Dolazak u Lalibelu u 11.55 sati. Odlazak prema samostanu Asheten Mariam. Samostan je iz 6.st. i nalazi se na više od 3000 metara nadmorske visine.  Do samostana se na kraju dolazi pješice kroz prekrasan krajolik. U poslijepodnevnim satima vožnja do samostana i crkve Yimrahene Kirstos. Povratak u hotel, smještaj i noćenje.

8. dan:            LALIBELA

Odlazak u obilazak fascinantnih crkvi isklesanih u stijenama u 12.st. U gradu se nalazi ukupno 11 crkvi od ružičastog granita pod zaštitom UNESCO-a. Svaka crkva ima jedinstveni stil, vrlo detaljne rezbarije i vrlo dobro očuvane slike. Cijeli grad može se opisati kao jedna velika skulptura posvećena Bogu. Danas ćemo posjetiti nekoliko crkvi, od kojih je najpoznatija crkva Sv.Jurja. Noćenje u hotelu.

9. dan:           LALIBELA - ADDIS ABABA - BEČ

Doručak u hotelu i odjava. Organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava za let za Addis Ababu na liniji ET120 (Ethiopian Airlines) u 10.40 sati. Dolazak u Addis Ababu u 11.40 sati. Odlazak u šetnju kroz Market i do vidikovca za pogled na cijeli grad. Odlazak do lokalnog restorana na večeru s tradicionalnim etiopskim plesovima. Nakon večere organizirani prijevoz do zračne luke.

10. dan:         BEČ - ZAGREB

Prijava na let za Beč na liniji ET 724 (Ethiopian Airlines) u 00.45 sati. Dolazak u Beč u 5.15 sati. Nastavak putovanja na liniji OU441 (Croatia Airlines) u 10.10 sati za Zagreb. Dolazak u Zagreb u 11.05 sati.

First minute cijena aranžmana po osobi:  14.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi:         15.490 kn

Napomena: FM popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi Zagreb – Addis Ababa – Zagreb,
 • unutarnje letove: Addis Ababa-Bahir Dar, Gondar- Axum,  Axum-Lalibela i Lalibela -Addis Ababa,
 • smještaj u hotelima 3* na osnovi 1 noćenja s doručkom u Addis Ababi, 1 noćenja s doručkom u Bahir Dar, 2 noćenja s doručkom u Gondaru, 1 noćenje s doručkom u Axumu, 2 noćenja s doručkom u Lalibeli, 1 večeru u lokalnom restoranu,
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
 • lokalnog pratitelja/predstavnika,
 • sve transfere i prijevoze prema programu,
 • sve ulaznice za lokalitete koji se posjećuju (muzeji, crkve, dvorci, arheološka nalazišta, parkovi i sela),
 • vožnju brodom po rijeci Jezeru Tana,
 • skaute u pratnji u Nacionalnom parku,
 • razgled Addis Ababe, 
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložno promjenama, plaćanje prilikom rezervacije putovanja),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.900 kn,
 • trošak za izradu vize ukoliko se agnecija posreduje pri viziranju (priprema i dostava dokumentacije za viziranje) 200 kn po putovnici, trošak konzularne
 • pristojbe 50 USD (plaćanje na ulasku u zemlju),
 • 50 USD napojnice za lokalne vozače i vodiče (plaćanje na licu mjesta),
 • putno.

Obavezne doplate:

 • zrakoplovne pristojbe 2.990 kn,
 • trošak vize 50 USD (plaćanje na licu mjesta),
 • 50 USD napojnice za lokalne vozače i vodiče (plaćanje na licu mjesta),
 • putno zdravstveno osiguranje u inozemstvu i
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)

Važne napomene: Obvezno je cijepljenje protiv žute groznice; preporučuje se uzimanje lijekova protiv malarije (početak najmanje dva tjedna prije odlaska). Detaljne informacije i savjetovanja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Rockefellerova 7, 10000 Zagreb, tel. +01 48 63 222, www.hzjz.hr

Potrebno je dostaviti skeniranu kopiju putovnice u boji prilikom rezervacije, u slučaju nedostavljanja iste agencija nije odgovorna za nedobivanje vize.

Minimalni broj putnika: 15

GO02

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja