GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Italija

Cijena od 2.890 kn
Period: Od 25.08 do 01.09.2018.


Ljeto u Rimu, autobusom

8 dana / 7 noćenja

Čuli ste za onu izreku: "Svi putevi vode u Rim"? Zaista vode, a ovaj program vam omogućava da iskoristite maksimalno od Rima i okolice.  A ima li boljeg kad ste još uz to smješteni uz more te još možete uživati u ljetu, moru i plažama? Naš hotel Villa Margherita 3* u Ladispoliju nadomak Rima vam pruža sve to. Posjećujemo Orvieto i Assisi, a ostatak programa vam omogućava fleksibilnost te da dane provedete kako želite. Zaslužili ste to!

Za vas organiziramo i fakultativne izlete; dva dana ćemo provesti u Rimu, Vječnom Gradu, i Vatikanu, a po želji možete posjetiti i Vatikanske muzeje; posjetit ćemo i Ostiu Anticu, nekadašnju najvažniju luku u antičkom Rimu te Castel Gandolfo, papinsku ljetnu rezidenciju. Uz Rim svakako su nezaobilazni Pompeji, grad očuvan u pepelu i lavi Vezuva. Prije povratka kućama nagradite se šopingom u Designer Outletu Castel Romano ili se zabavite u tematskom parku Cinecitta World.

Napunite baterije krajem ljeta i pripremite se sve obveze koji vam nosi rujan.

1. dan:            ZAGREB/RIJEKA – ORVIETO – LADISPOLI

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 04.30 sati. Moguć ukrcaj u Karlovcu i Rijeci te nastavak vožnje kroz Sloveniju i Italiju do Orvieta. Žičarom se dižemo u grad, na vrhu usamljenoga stjenovitog brda, odakle se pruža pogled od kojeg vam zastane dah. Osim katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije, posvećene čudu iz Bolsene, Orvieto ima mnoge građevine i palače iz 13. stoljeća. Uistinu jedinstven grad, s tajnom čuvanom stoljećima - golemim podzemnim kompleksom koji se pruža ispod gotovo cijeloga grada! U Orvietu ćemo se zadržati otprilike 2 - 2,5 sata i zatim krenuti prema Ladispoliju. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan:             SLOBODAN DAN

Doručak. I Bog se sedmi dan, u nedjelju, odmarao, pa zašto ne bi i vi? Ovaj dan rezerviran je za vlastite aktivnosti, za odmaranje i uživanje u plažama Ladispolija ili na hotelskom bazenu. Blizu je i centar grada, stoga možete i prošetati u centru grada. Noćenje.

3. dan:              RIM 

Nakon doručka slijedi fakultativni cjelodnevni izlet u Rim. Pješice odlazimo do stanice vlaka Ladispoli-Cerveteri te odlazimo vlakom u Rim. Silazimo na stanici Roma Termini te s pratiteljem putovanja počinjemo istraživati Vječni Grad. Najprije odlazimo do bazilike Santa Maria Maggiore, jednu od papinskih bazilika gdje se prema legendi u noći 3. kolovoza 352. Gospa ukazala tadašnjem papi Liberiju i rimskome patriciju Ivanu. U tom ukazanju naredila im je da joj u čast izgrade crkvu na mjestu koje će biti obilježeno snijegom. Snijeg je pao 5. kolovoza na Eskvilinu, a Papa Liberije je osobno obilježio granice buduće bazilike. Nastavljamo do bazilike Sveti Petar u okovima gdje se nalazi prekrasna skulptura Michelangelovog Mojsija. Zatim odlazimo do središta antičkoga dijela grada koji čine Forum Romanum, oko kojeg se odvijao gradski život u vrijeme carstva te Kolosej ili Flavijev amfiteatar, koji je svojedobno mogao primiti i do 50.000 gledatelja. Sagrađen u samo deset godina, Kolosej je i danas jedno od svjetskih čuda koje je vrijedno vidjeti pa onima koji žele razgledati unutrašnjost tog kolosalnog zdanja preporučujemo da za to odvoje najmanje dva sata u slobodno vrijeme. Penjemo se prema Kapitolu,  najslavnijem i najvišem od sedam rimskih brežuljaka i dalje prema Oltaru domovine, spomeniku  podignutom u čast Viktoru Emanuelu II., prvom kralju ujedinjene Italije. Slijedi predah i ručak na Piazzi Navona na kojem se nekad nalazio Domicijanov stadion. Nakon predaha odlazimo prema Panteonu - Hramu svih bogova. I danas se svi dive savršeno kružnoj kupoli s okulusom promjera gotovo 9 metara, ali i samo pročelje krasi 8 monolita sivoga granita dovezenog čak iz Egipta prije 2000 g. Preko poznate šoping ulice Via del Corso dolazimo do Fontane di Trevi,  poznatu po bacanju novčića, ali i po kafićima s odličnim sladoledom. Šetnjom dolazimo i do Španjolskih stuba, glasovitog okupljališta mladih, i početka ulica poznatih po visokoj modi. Slobodno vrijeme. Oko 19h odlazak metroom do stanice Roma Termini te dalje vlakom do Ladispolija. Noćenje.

4. dan:            VATIKAN - RIM

Doručak. Ponavljamo vožnju vlakom i odlazimo na cjelodnevni fakultativni izlet u Vatikan i Rim. Silazimo na stanici Roma-San Pietro. Najprije odlazimo do Anđeoske tvrđave (Castel Sant'Angelo) i anđeoskog mosta koji je dizajnirao Bernini. Pauza za kavu uz Tiber. Nakon kraće šetnje stižemo na Trg svetog Petra, jedan od najpoznatijih svjetskih trgova, sa slavnom Berninijevom kolonadom. Obilazimo i baziliku sv. Petra, najvažniju kršćansku crkvu, sagrađenu u 16. stoljeću na mjestu prijašnje ranokršćanske bazilike, iznad groba sv. Petra, prvog rimskog biskupa i prvog pape. Slobodno vrijeme u bazilici. Predlažemo posjet kupoli odakle se pruža beskrajan pogled na Rim. Ako niste u formi, nemojte isprobavati - mnogo stuba i uzak prolaz obeshrabruju, ali pogled s bazilike je veličanstven. Nakon stanke za ručak, predlažemo posjet Vatikanskim muzejima. Napomena: Obvezna najava i plaćanje u agenciji. Slobodno vrijeme za one koji odluče da neće posjetiti muzeje koje možete iskoristiti za poslijepodne u Rimu. Oko 19h povratak vlakom u hotel. Noćenje

5. dan:            OSTIA ANTICA - CASTEL GANDOLFO

Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni fakultativni izlet u Ostiju i Castel Gandolfo. Ostiju je oko 640. pr. Kr. osnovao rimski kralj Anko Marcije. Poznata je po močvarama iz kojih se vadila sol i prevozila Cestom soli. Smještena na rijeci Tiber, Ostia je bila važna luka za dopremu žitarica sa Sicilije i Sardinije i trgovačko središte Rimskog Carstva. Na vrhuncu razvoja u 2. i 3. stoljeću brojila je oko 75.000 stanovnika I bila je najveća luka antičkog Rima. U arheološkom lokalitetu Ostia Antica sačuvane su ruševine koje se otkopavaju i istražuju od 19. stoljeća. Razgled arheološkog parka u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vrijeme za šetnju antičkim spomenicima i kupnju suvenira. Nastavljamo dalje autobusom do Castel Gandolfo, papinske ljetne rezidencije na jezeru Albano, sagrađenog na području antičke Albe Longe. U 12. stoljeću tu su imali utvrdu grofovi Gandolfi zbog kojih se mjesto nazvalo Castel Gandolfo. 1608. g. dolazi u vlasništvo Papinske države, gradnju je započeo papa Urban VIII., a nastavili su dograđivati i uređivati i drugi pape. Uz palaču se prostire veliki park i Villa Barberini, podignuta na ruševinama antičke vile cara Domicijana, a u njoj od 1936. godine djeluje Vatikanski opservatorij. Preko puta rezidencije nalazi se crkva San Tommaso di Villanova, djelo Gian Lorenza Berninija, koji je uz Madernu radio i na uređenju papinske rezidencije. Razgled rezidencije uz audio vodič. Slobodno vrijeme uz jezero za uživanje u čaši Frascatija, bijelom vinu koje se radi u obližnjem selu. Da bi se realizirao izlet u Ostiu Anticu i Castel Gandolfo, potrebna je prijava najmanje 25 putnika. Prijave se primaju na prodajnim mjestima do sedam dana prije puta. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan:          POMPEJI

Nakon doručka, odlazimo prema regiji Kampaniji (cjelodnevni fakultativni izlet). Vožnja do Pompeja traje oko četiri sata. Pompeji i Herkulanej bili su starorimski  gradovi koje je u ljeto 79. pr. Kr. iznenadila erupcija Vezuva. I dok je Herkulanej,  koji je bio bliži Vezuvu, prekrila lava, Pompeji su velikim dijelom ostali sačuvani pod naslagama pepela i zemlje te nam mogu svjedočiti o životu običnih ljudi u jednoj od rimskih lučkih provincija. Grad je slučajno otkriven nakon 1600 godina te sada možemo vidjeti  Apolonov hram, Jupiterov hram, Forumske terme, Faunovu vilu, pekarnice, javnu kuću, tržnicu i sve ostalo što je sadržavao antički lučki grad. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i  kušanje limoncella, poznatog aperitiva za koji se limuni beru upravo na padinama Vezuva te za ručak.  Povratak u hotel u večernjim satima. Da bi se realizirao izlet u Pompeje, potrebna je prijava najmanje 25 putnika. Prijave se primaju na prodajnim mjestima do sedam dana prije puta.

7. dan:         SLOBODAN DAN/DESIGNER OUTLET CASTEL ROMANO

Doručak. Slobodan dan za vlastite aktivnosti ili fakultativni izlet. Svaki pravi odmor zaslužuje i dobar shopping. Pogotovo onaj na sniženjima! Iz tog razloga odlazimo na fakultativni izlet u Designer Outlet Castel Romano. Na samo sat vremena vožnje od hotela, čeka vas preko 140 trgovina te cijene snižene i do 70%.  Ili dan možete iskoristiti u obližnjem zabavnom parku Cinecitta World, koji se nalazi preko puta outleta. Tematski zabavni park posvećen je filmovima, otvoren je od 11:00 do 18:00, a možete uživati u 30 atrakcija. Ulaznica uz doplatu na licu mjesta. Informativna cijena ulaznica: odrasli 24€, djeca 19€. Da bi se realizirao izlet potrebna je prijava najmanje 25 putnika. Prijava kod pratitelja putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan:           ASSISI - RIJEKA/ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja do Assisija, rodnog grada sv. Franje Asiškog, osnivača Franjevačkog reda 1208. godine. Po dolasku, razgled "grada svetaca" s pratiteljem putovanja. Razgled počinjemo s bazilikom Sv. Franje Asiškog (na UNESCO popisu svjetske baštine – posebno poznata po Giottovim freskama). Nastavak razgleda: Santa Maria Maggiore (najstarija crkva u Assisiju), katedrala San Rufino, bazilika Svete Klare (gdje se nalazi i kripta ove svetice koja je osnovala red klarisa). Posjetit ćemo i baziliku Santa Maria degli Angeli, izvan grada,s čuvenom kapelicom Porzuincola, koja se slavi kao mjesto začetka franjevačkog reda. Pauza za ručak. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj, preko Rijeke I Karlovca. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

First minute cijena aranžmana po osobi:  2.890 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi:        2.990 kn

Napomena: FM popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta.

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • 7 noćenja s doručkom u hotelu 3* (dvokrevetne/trokrevetne sobe) u Ladispoliju, hotel Villa Margherita,
 • razgled Orvieta,
 • razgled Assisija,
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • doplatu za 7 večera u hotelu, po osobi: 490 kn – obvezna najava i plaćanje u agenciji pri rezervaciji aranžmana najkasnije 7 dana prije putovanja,
 • boravišnu pristojbu ( za sada se ne plaća ali postoji mogućnost da će hotel uvesti taksu do polaska)
 • žičara za Orvieto 2,60 eur, po osobi,
 • cjelodnevni izlet u Rim, po osobi: 20 € (uključena povratna karta vlakom Ladispoli-Roma Termini-Ladispoli, razgled Rima uz pratitelja putovanja i slušalice, ulaz u Pantheon (naplata od 1.5.2018.), metro karta na relaciji Spagna-Termini),
 • cjelodnevni izlet u Vatikan i Rim, po osobi: 15 € (uključena povratna karta vlakom Ladispoli-Roma San Pietro-Ladispoli, razgled Vatikana i Rima uz pratitelja putovanja, metro karta),
 • ulaznicu u Vatikanske muzeje, po osobi: 290 kn - obvezna najava i plaćanje u agenciji pri rezervaciji aranžmana (uključena rezervacija termina, slušalice za razgled Vatikanskih muzeja (imaju svoju vlastitu frekvenciju) i lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku),
 • cjelodnevni izlet u Ostiu Anticu i Castel Gandolfo, po osobi: 40 € odrasli, 34 € (18-26 god.), 22 € (6-18 god.),17 € (0-16 god.). (uključen prijevoz i pratitelj putovanja, ulaznica u arheološki park Ostia Antica i razgled parka s lokalnim vodičem na engleskom jeziku, ulaznica za papinsku palaču u Castel Gandolfu i razgled uz audio vodič),
 • cjelodnevni izlet u Pompeje, po osobi:
 • 415 kn odrasli,
 • 315 kn djeca (do 18 god.) obvezna najava i plaćanje u agenciji pri rezervaciji aranžmana najkasnije 7 dana prije puta (uključen prijevoz Ladispoli-Pompeji-Ladispoli i pratitelj putovanja, uključena ulaznica u Pompeje, rezervacija termina te lokalni vodič na engleskom jeziku):
 • izlet u Designer Outlet Castel Romano i Cinecitta World, po osobi: 8 € (uključen prijevoz i pratitelj putovanja)
 • ulaznicu za Cinecitta World: 24 € odrasli, 19 € djeca (6-18 god) – informativna cijena ulaznica,
 • ulaznica za Koloseum i Forum Romanum 12 € – savjet: nemojte raditi rezervaciju, znamenitosti u Rimu možete posjetiti u slobodno vrijeme,
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.100 kn,
 • putno osiguranje.

Popusti i doplate:

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 30% popusta,
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10% popusta,
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60,00 kn po osobi.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

Za posebno sjedalo u autobusu:

 • 1 red – sj. 3,4                100 kn
 • 2 red – sj. 5,6,7,8         100 kn

Za dodatno prazno sjedalo u autobusu 450 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

Važne informacije:

 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 
 • fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
 • agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom Dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja.   Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaj bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 48 sati prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Minimalni broj putnika: 40

GO22

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja