GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Tanzanija & Zanzibar

Cijena od 22.990 kn
Period: Od 01.12. do 11.12.2018.


Tanzanija & Zanzibar

11 dana / 9 noćenja

1. dan:           ZAGREB – ISTANBUL – KILIMANJARO/ARUSHA 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 9.10 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kilimanjaro/Arushu na liniji TK567 (Turkish Airlines) u 20.30 sati.

2. dan:            ARUSHA

Predviđeni dolazak u Arushu u 5.55 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta, obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti, ishođenje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi - plaćanje na licu mjesta). Transfer do hotela u Arushi, smještaj i slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

3. dan:            ARUSHA – NGORONGORO KRATER

Nakon doručka vožnja do Ngorongoro Kratera, donedavno relativno nepoznatog kratera ugaslog vulkana u sjevernoj Tanzaniji. Na 260 km2 doline okružene sa 600 metara visokim zidovima kratera, u zatvorenom eko-sistemu, već stotinama godina živi više od 30.000 životinja, među kojima i velike afričke zvijeri - lavovi, nosorozi, slonovi, leopardi i afrički bivoli. Točan broj zebri ili antilopa nitko ne zna sa sigurnošću, jer se tim životinjama, uz lavove i leoparde, hrane i Masaiji, pripadnici ratničkog plemena kojima krater služi kao lovište. Po dolasku prijava i smještaj u lodge, a zatim ručak. Slijedi safari, a kasno poslijepodne povratak u lodge na večeru. Noćenje.

4. dan:            NGORONGORO KRATER – NACIONALNI PARK SERENGETI

Nakon doručka odlazak džipovima prema nacionalnom parku Serengeti. Put će nas voditi migracijskom rutom životinja tako da ćemo imati safari na putu prema nacionalnom parku Serengeti. Po dolasku u lodge, smještaj i ručak. Poslijepodnevni fotosafari u nacionalnom parku. Večera i noćenje.

5. – 6. dan:     NACIONALNI PARK SERENGETI

Nacionalni park Serengeti  je nacionalni park osnovan još 1951. godine za potrebe očuvanja prirodnog staništa za oko 2 milijuna gnuova, 500.000 gazela, 250.000 zebri, bivola, lavova i drugih životinja. Bez sumnje je jedan od najpoznatijih utočišta divljih životinja na svijetu, koji se prostire na 14.763 km² između jezera Victoria na zapadu, jezera Eyasi na jugu i Velike rasjedne doline na istoku. Između ostalog upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Africi kao mjesto gdje se odvija jedno od najdojmljivijih prirodnih događaja na svijetu, godišnja seoba milijuna velikih biljojeda u potrazi za trajnijim izvorima vode, a koje prate njihovi grabežljivci. Svake godine velika krda gnuova i zebri se uputi od središnjih ravnica Serengetija prema zapadnim velikim trajnim lokvama vode. Njih prate i manja krda antilopa, elanda i topi gazela, ali i čopori lavova, pjegavih hijena i šakala, a nekoć i čopori afričkih divljih pasa. Od ostalih sisavaca na ovom području tu su još crni nosorog, afrički slon, leopard, gepard, žirafa, vodenkonj i mnogo vrsta manjih sisavaca. Jutarnji i poslijepodnevni foto safari u Nacionalnom parku Serengeti kako bismo vidjeli neke od velikih afričkih životinja. Obroci i noćenje u lodgeu.

7. dan:            NP SERENGETI – ZANZIBAR 

Nakon doručka transfer do zračne luke Seronera Airstrip. Polijetanje zrakoplova za otok Zanzibar u Indijskom oceanu, vjerojatno jednom od najljepših područja na svijetu. Po dolasku na taj otok suprotnosti osjetit ćete da ste promijenili ambijent. Na panoramskom putu prema jednom od najboljih resorta Zanzibara, Breezes Beach Club and Spa 5*, doživjet ćete mnoga iznenađenja. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Vrijeme za odmor i priprema za odlazak na večeru. Noćenje.

8. i 9. dan:       ZANZIBAR 

Boravak u hotelu na osnovi polupansiona. Zanzibar - magični otok gdje je spajanje arapske, afričke i europske kulture stvorilo tempo života, kulinarski stil i slikovitu tapiseriju arhitekture, nasljeđa, mita i magije koja se ne može naći nigdje na svijetu. Arhipelag koji se smjestio nasuprot obale Tanzanije, najbolje karakteriziraju brojne prekrasne pješčane plaže sa koraljnim grebenima i magija povijesnog Stone Towna. Na Zanzibaru nećete naći velike divlje životinje, a šumoviti predjeli otoka nastanjeni su majmunima, divljim svinjama, mungosima i malim antilopama. Swahili – svaka konverzacija na swahiliju započinje pozdravom. Prije nego pitate koliko nešto košta, uljudno je pozdraviti sa JAMBO!

10. dan:          ZANZIBAR – DAR ES-SALAAM

Nakon doručka slijedi organizirani transfer do zračne luke Zanzibar. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dar Es-Salaam, glavni grad Tanzanije. Po dolasku odlazak do hotela 4*, prijava i smještaj. Večera. Noćenje.

11. dan:          DAR ES-SALAAM – ISTANBUL – ZAGREB

Ranojutarnji transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Istanbul u 4 sata na liniji TK604 (Turkish  Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 11.35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 19 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.20 sati. Završetak putovanja.

First minute cijena aranžmana po osobi:  22.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi:         23.590 kn

Napomena: FM popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta.

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • smještaj u hotelima i lodgevima  4*/5*,
 • obroci prema programu (polupansion na Zanzibaru, puni pansion tijekom safarija u lodgevima),
 • transferi zračne luke – hotel – zračne luke,
 • dva leta zrakoplovom unutar Tanzanije (Serengeti – Zanzibar i Zanzibar – Dar Es-Salaam),
 • razglede prema programu,
 • pratitelja na hrvatskom jeziku,
 • lokalnog vodiča u Tanzaniji,
 • lokalne pristojbe i poreze,
 • troškove organizacije putovanja, jamčevinu

Cijena ne uključuje:  

 • pristojbe zračnih luka (podložne promjenama),
 • dodatne obroke, usluge i izlete,
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (cca 50 EUR),
 • putno osiguranje (preporučujemo)

Obavezne doplate:

 • pristojbe zračnih luka 2.990 kn,
 • viza za Tanzaniju 50 USD – plaćanje na licu mjesta,
 • napojnice vodiču i vozaču 50 EUR - plaćanje na licu mjesta.

Fakulteti izleti:

 • Let balonom u NP Serengeti: 4.300 kn
 • Posjet Maasai selu: 200 kn

Viza za Tanzaniju: putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Vizu je moguće dobiti po dolasku u zračnu luku Arusha (Kilimanjaro) u Tanzaniji uz nadoplatu od 50 USD na licu mjesta.

Zdravstvena zaštita: Preporučujemo profilaksu protiv malarije i cijepljenje protiv žute groznice.

Napomene: Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe (karte se izdaju za sve putnike u jednom danu). U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Kategorizacija hotela i lodgeva odgovara službenoj kategorizaciji u Tanzaniji te se može razlikovati od standarda u europskim zemljama. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  Agencija zadržava pravo promjene vremena letova i redoslijeda programa (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

TANZANIJA

Službeno ime: Ujedinjena Republika Tanzanija

Geografski položaj: na istočnoj obali Afrike; graniči s Kenijom, Ugandom, Ruandom, Burundijem, Kongom, Zambijom, Malavijem i Mozambikom

Površina: 945.203 km2 

Stanovništvo: oko 44.929.000; afričke etničke grupe 95%, ostali 5%

Glavni grad: Dodoma (oko 150.600 stanovnika); sjedište vlade nalazi se u Dar es Salaamu, bivšem glavnom gradu (oko 3.092.430 stanovnika)

Jezik: swahili i engleski su službeni jezici

Religija: rimokatolici 45%, muslimani 37%, ostali 18%; na Zanzibaru je 99% muslimana

Vremenska razlika: +1 sat ljeti : +2 sata zimi

Novčana jedinica: tanzanijski šiling (TZS); 1 EUR = oko 2,6 TZS

Kupovina: tipični suveniri su nakit od raznobojnih perlica, udaraljke, Masai deke, rezbarije od drva i kamena, predmeti od mesinga i bakra, Tinga Tinga slike

Odjeća: za safari preporučujemo odjeću neutralnih boja te dugih rukava i nogavica, po mogućnosti hlače koje je po potrebi moguće produžiti:skratiti; za ranojutarnje i večernje vožnje preporučujemo topliju odjeću; preporučujemo udobnu obuću i pokrivalo za glavu; na Zanzibaru preporučujemo laganu pamučnu odjeću koja prekriva tijelo od ramena do koljena

Hrana: bazira se na kukuruzu, grahu, orašastim plodovima, tropskom voću, kokosovom mlijeku, mesu te, u obalnom području, ribi i morskim plodovima; tipična jela: ugali – kaša od kukuruznog brašna, nyama choma – meso s roštilja, mshikaki – marinirana govedina, chapati – vrsta kruha, ndizi-nyama – banane s mesom
Piće: piti isključivo flaširanu vodu; popularna pića su čaj, posebno s mlijekom – chai maziva, kava, konyagi – lokalni gin, afrikoko – liker od čokolade i kokosa, dodoma – slatko crveno vino; lokalno pivo: Kilimanjaro, Serengeti, Safari

Napon struje: 220:240V; 50 Hz (potreban je adapter) 

Cijepljenje: cijepljenje protiv žute groznice nije obavezno, ali se preporučuje; preporučuje se i profilaksa protiv malarije; putno zdravstveno osiguranje je obavezno

Viza: potrebna, ishodi se po dolasku u zračnoj luci (cijena 50 USD)

Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri 

Pozivni broj zemlje: +255

Korisne web stranice: www.tanzaniatouristboard.com

Klima: tropska klima, varira od regije i nadmorske visine; obalno područje ima vruću i vlažnu klimu, a središnji planinski krajevi hladniju i sušu; Tanzanija ima dvije kišne sezone: od sredine ožujka do svibnja te od listopada do prosinca; najtopliji period je od prosinca do ožujka, a najhladniji od lipnja do listopada; Zanzibar ima toplo vrijeme tijekom cijele godine, zbog blizine ekvatora; ljetne vrućine ublažava vjetar sa sjeveroistoka; kraće kiše moguće su u studenom, a duže u periodu od ožujka do svibnja, tijekom perioda jugozapadnog monsuna

Zanzibar

Magični otok začina smjestio se u Indijskom oceanu, nadomak obale Tanzanije. Sam spomen imena Zanzibar podsjeća na topli povjetarac na bijeloj pješčanoj plaži, a otok je takav kako mu i ime zvuči – blagoslovljen toplom klimom, koraljnim grebenima i puderastim bijelim pijeskom. Zanzibar je mjesto gdje je ritam života određen monsunima i mjesečevim mjenama, a sa pojmovima poput stresa i užurbanosti lokalni stanovnici nisu upoznati. Prve riječi koje ćete čuti po dolasku u ovaj raj biti će "Karibu!" ("Dobrodošli") i "Pole pole!" ("Polako, polako"). Dopustite svojim osjetilima da ih obuzmu mirisi cimeta, vanilije, đumbira i klinčića, koji lebde zrakom ovog vrućeg otoka.

Minimalni broj putnika: 12

GO02

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja