GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Sjeverni Cipar

Cijena od 3.990 kn
Period: Od 19.10. do 23.10.2018.


Jesenski odmor na Sjevernom Cipru, zrakoplovom

5 dana/4 noćenja

*Vrijednost više: hoteli 5*, usluga polupansion/all inclusive, letovi Turkish Airlinesom - najboljom europskom zrakoplovnom kompanijom 6. godinu zaredom, popust za djecu do 1.500 kn

1. dan:                           ZAGREB – ISTANBUL – ERCAN – KYRENIA/FAMAGUSTA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 07.15h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.15h. Dolazak u Istanbul u 12.30h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Ercan u 13.40h na letu TK 968 s očekivanim dolaskom u 15.20h. Obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Po dolasku, prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. – 4. dan:                     KYRENIA/FAMAGUSTA

Boravak u hotelu na osnovi polupansiona (Vuni Palace), odnosno ultra all inslusive usluzi (Kaya Artemis). Dani slobodni za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na niže navedene cjelodnevne fakultativne izlete.

Kirenijaživopisan lučki grad na sjevernoj obali Cipra, ispod istoimenog gorja (Kyrenia), bogat povijesnim zdanjima i pješčanim plažama. Jedan od najatraktivnijih i najljepših obalnih gradova na otoku. Na početku ture posjetit ćemo srednjovjekovni dvorac Sv. Hilarion, jedan od najbolje očuvanih križarskih dvoraca s kojeg se pruža panoramski pogled na cijeli otok i okolicu, a poslužio je navodno Waltu Disneyu kao inspiracija za priču o Trnoružici. Od tamo put dalje vodi do šarmantnog malog sela Bellapais u kojem se nalazi samostan iz 14.st. koji se ubraja među najljepša remek djela gotičke umjetnosti na Bliskom Istoku. Odlazimo potom prema gradu, do luke koja je imala veliki značaj u izvozu voća i kojom dominira Kirenijski dvorac – impozantna tvrđava  s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Unutar njenih zidina nalazi se tzv. Muzej brodoloma, odnosno muzej u kojem su izložene neke od najstarijih olupina brodova s teretima koje su prevozili. Slijedi predah u nekom od brojnih restorana ili taverni i kupovina u trgovinama i suvenirnicama u kojima ćete zasigurno naći nešto po svom ukusu.

Famagusta - područje na istočnoj obali otoka, s dugim pješčanim plažama i kristalno čistim morem. Posjetit ćemo prvo Arheološki muzej i samostan sv. Barnabe, osnivača ciparske ortodoksne crkve, u kojem se nalazi bogata zbirka ikona iz 18.st. Nastavljamo zatim prema ruševinama Salamine, koje su otkrila plemena iz Grčke i Anatolije gdje ćemo razgledati ostatke jednog od najočuvanijih rimskih teatara i rimskih termi. Slijedi posjet samom gradu Famagusta, bogatom povijesnim i kulturnim znamenitostima, među kojima najviše pažnje plijene jedne od najbolje očuvanih venecijanskih zidina na istočnom Mediteranu koje okružuju stari grad. Unutar  zidina se nalazi Othellov toranj iz 14.st. za koji se vjeruje da je Shakespeareu poslužio kao motivacija za dramu Othello. Prava umjetnička djela su i Morska vrata (Porta del Mare) koja su navodno izgrađena prema uputama Leonarda da Vincija te katedrala sv. Nikole, odnosno danas džamija Lala Mustafa Paşa. Prije povratka u hotel kratko ćemo baciti panoramski pogled na "grad duhova" Varosha, napuštenu južnu četvrt Famaguste (6 km širok pojas uz plažu) koja je prije turske invazije bila moderno turističko područje grada, a danas stoji opustošeno i u raspadnom stanju...prizor kojeg je zasigurno nije moguće često doživjeti.

Nikozija - glavni grad Cipra i posljednji podijeljeni glavni grad na svijetu, od 1974.g. je tzv. "zelenom ili Atila linijom", podijeljen na tursko-ciparski i grčko-ciparski dio. Tijekom obilaska imat ćete priliku vidjeti Predsjedničku palaču; zgrade koje su oštećene tijekom rata; Ledra Palace, jedina granična vrata između sjevernog i južnog dijela otoka; gotičku katedralu sv. Sofije, danas Selimiye džamija; Bedesten palaču, izvorno izgrađenu kao crkva, a danas je multikulturni i izložbeni prostor; Büyük han, jedno od najznačajnijih arhitektonskih zdanja otomanskog razdoblja i omiljeno turističko mjesto u gradu zahvaljujući trgovinama i restoranima unutar kompleksa. Prošetat ćemo i ulicom Dereboy, najživljim dijelom grada s puno restorana, barova i trgovina.

5. dan:                           KYRENIA/FAMAGUSTA – ERCAN – ISTANBUL – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela.  Prijevoz prema zračnoj luci Ercan. Po dolasku, prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul, TK 977 u 12.10h. Dolazak u Istanbul u 13.50h te nastavak leta za Zagreb u 18.05h na letu TK 1055. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 19.10h po lokalnom vremenu.  Završetak programa.

Cijene aranžmana po osobi:

HOTEL VUNI PALACE 5*

Sobe tip standard – usluga polupansion

Ultra first minute cijena:

3.990 kn

First minute cijena:

4.190 kn

Redovna cijena:

4.390 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka:

1.490 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu:

990 kn

Popust 1. i 2. dijete 2-5,99 godina na pomoćnom ležaju

1.000 kn

Popust dijete 6-11,99 godina na pomoćnom ležaju

700 kn

Popust odrasla osoba na pomoćnom ležaju

300 kn

 

HOTEL KAYA ARTEMIS RESORT & CASINO 5*

Holiday Village sobe – usluga all inclusive

Ultra first minute cijena:

4.990 kn

First minute cijena:

5.190 kn

Redovna cijena:

5.390 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka:

1.490 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu:

1.390 kn

Popust 1. dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju

1.500 kn

Popust 2. dijete 3-11,99 godina na pomoćnom ležaju

1.000 kn

Popust odrasla osoba na pomoćnom ležaju

500 kn

Napomena: ultra first minute i first cijena vrijedi do 01.09., odnosno 15.09.2018. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Cijena uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
 • prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku, odnosno od hotela do zračne luke pri odlasku;
 • smještaj u hotelu 5* prema izboru u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja i s pripadajućom uslugom kako je gore navedeno;
 • pratitelja iz Zagreba;
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama 1.490 kn (podložno promjeni),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu,
 • doplate za fakultativne usluge/izlete i obroke koji nisu prema programu,
 • osobne troškove,
 • napojnice te putno osiguranje (preporučamo).

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

Cjelodnevni izlet Kirenija: 490 kn

 • uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana, ulaznice za dvorac Sv. Hilarion, Bellapais samostan, Kirenijski dvorac.

Cjelodnevni izlet Famagusta: 490 kn

 • uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana,  ulaznice za samostan sv. Barnabe, rimski teatar & terme u Salamini, toranj Othello.

Cjelodnevni izlet Nikozija: 490 kn

 • uključeno: prijevoz autobusom, pratnja lokalnog vodiča, ručak u jednom od lokalnih restorana.

Red letenja:

TK1054    19OCT           ZAGREB           ISTANBUL         09:15   12:30

TK 968     19OCT           ISTANBUL         ERCAN             13:40   15:20

TK 977     23OCT           ERCAN             ISTANBUL         12:10   13:50

TK1055    23OCT           ISTANBUL         ZAGREB           18:05   19:10

Napomene: Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz svibnja 2018. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15

GOGO

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja