GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Malta

Cijena od 4.080 kn
Period: Od 29.12. do 02.01.2019.


Nova godina na Malti

5 dana  posebnim zrakoplovom iz Zagreba

Zabavite se, opustite i upoznajte neobičnu mješavinu Orijenta i Sredozemlja na Malti, otočnoj državici zanimljive i burne povijesti, iznenađujućih

krajolika i bogate turističke ponude!

Maleni arhipelag prepun je raznolikosti; tamo ćete naći prapovijesne hramove,

stijene s fosilima, skrivene uvale i živopisne gradove, te okusiti tradicionalnu

maltešku kuhinju u kojoj se osjete sicilijanski i bliskoistočni utjecaji

Vrijednost više: Uključen organizirani razgled glavnog grada Vallette!

1. dan.: ZAGREB - MALTA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija u ranim jutarnjim satima dva sata prije polijetanja zrakoplova prema Malti. Po slijetanju na Maltu ukrcaj u autobus i panoramska vožnja otokom do glavnog grada Vallette. Izlet u pratnji lokalnog vodiča uključuje šetnju kroz živopisne ulice Vallette, posjećujemo bogato ukrašenu konkatedralu sv. Ivana u čijoj se raskošnoj baroknoj unutrašnjosti ističe Caravaggiova slika izložena u oratoriju kao i crkveni muzej s prekrasnom zbirkom flamanskih tapiserija. Nastavljamo šetnju razgledom najvažnijih povijesnih građevina te dvorišta, kao i vrtova Baracca, izgrađenih na vrhu obrambenih zidina koje okružuju ovaj veličanstveni grad. Vrtove su dali urediti vitezovi sv. Ivana na vidikovcu s prekrasnim pogledom na Veliku luku i utvrđena Tri Grada. Slobodno vrijeme u centru za kupovinu suvenira, kavu i kolače, itd. Transfer do hotela u dogovoreno vrijeme, smještaj i kraći odmor, zatim informativni sastanak kod recepcije hotela s pratiteljima i lokalnim vodičima. Slobodno vrijeme za šetnju živahnim turističkim područjem ili večernju zabavu u poznatom Pacevilleu. Noćenje.

2. dan: MALTA - GOZO

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet "Otkrijte Gozo" (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana) ili slobodno vrijeme na Malti. Gozo je jedan od dva preostala naseljena otoka u malteškom arhipelagu, povezan s Maltom čestim trajektnim linijama (oko 20 minuta vožnje), a vegetacija, brdašca i stjenovite hridi čine tipičan reljef otoka. Nakon pristajanja u luci Mgarr na Gozu slijedi autobusni razgled najpoznatijih lokacija: posjet glavnom gradu otoka Victoria, zaljevu Dwejra i prirodnom čudu Inland Sea, laguni koja je ujedno i najniža točka Goza te strmim stijenama u zaljevu Xlendi. Slijedi ručak u tri slijeda u lokalnom restoranu (uključen u cijenu fakultativnog izleta). Nastavljamo razgledom pretpovijesnih hramova Ggantije, najstarijih izgrađenih hramova na svijetu. Budući da je otok Gozo poznat i po lokalnim rukotvorinama od vune i čipke, ali i medu i siru, posjetit ćemo i tipične štandove gdje ćete isto moći razgledati ili kupiti. Povratak trajektom na Maltu, te transfer do hotela. Noćenje.

3. dan: MALTA

Nakon doručka predlažemo cjelodnevni fakultativni "Izlet po otoku" (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana), a za one koji se ne odluče za izlet - slobodan dan za osobne programe. Izlet započinjemo vožnjom do gradića Mosta gdje ćemo razgledati impozantnu crkvu s velikom kupolom "Mosta Dome"; nakon Moste uputit ćemo se u Mdinu – "Tihi grad", nekadašnji glavni grad Malte, obavijen ozračjem spokoja. Mdina je jedan od najboljih europskih primjera drevnog grada opasanog zidinama i izvanredan u svojoj mješavini srednjovjekovne i barokne arhitekture. Grad je nosio različita imena ovisno o njegovim vladarima i ulogama, ali ga njegovo srednjovjekovno ime najbolje opisuje; Citta' Notabile odnosno plemeniti grad, upravo zbog činjenice da je od 12. st. bio dom raznih plemenitaških obitelji. Nakon organiziranog ručka slijedi vožnja do predivnih litica "Dingli" na sjeverozapadnoj obali Malte odakle se pruža fantastičan pogled na otvoreno more. Posljednja stanica ovog izleta bit će osebujan botanički vrt "San Anton" u sklopu kojeg se nalazi i predsjednička palača. Povratak u hotel i slobodno vrijeme za pripreme za novogodišnju noć. Gostima koji ne žele organizirani doček Nove godine u hotelu predlažemo odlazak u Vallettu gdje se novogodišnja zabava odvija uz živu glazbu na ulicama i trgovima (organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda), ili u Paceville, poznati dio St. Juliansa, u kojem se nalaze mnogobrojni barovi i klubovi.

4. dan.: MALTA  Sretna Nova 2018.!

Kasniji doručak, slobodno vrijeme za odmor i šetnju ili kratki fakultativni izlet, vožnju brodom "Harbour Cruise"  u trajanju od cca. 2 sata (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana). U luci Slieme ukrcaj na brod i plovidba prekrasnim prirodnim lukama Slieme i Vallette. Plovit ćemo između tvrđava i dokova Vallette, labirintom zaljeva i pristaništa s nezaboravnim pogledom na glavni grad Malte i utvrđena Tri grada (Three Cities). S morske strane vidjet ćemo Veliku luku (Grand Harbour), jednu od najljepših, najpoznatijih i najvećih prirodnih luka svijeta, zbog koje su mnogi osvajali Maltu, a danas je omiljena među fotografima. U Sliemi nas očekuje šarolika mješavina trgovina i kavana uz promenadu, s pogledom preko zaljeva na kupole i zidine Viteškog grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.                                                                 

5. dan: MALTA - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet "Marsaxlokk i Tri grada". Vožnja do tri stara utvrđena grada: Vittoriosa, Cospicua i Senglea. Panoramska vožnja i šetnja ulicama Vittoriose do izvidnice (vedette) otkud se pruža pogled na cijelu Veliku luku (Grand Harbour). Odlazak prema mirnom zaljevu Marsaxlokk, najpoznatijem ribarskom selu Malte gdje ćemo vidjeti luzzu – tipične malteške ribarske čamce usidrene po čitavom zaljevu, čije se tradicionalne žive boje ponavljaju na štandovima popularne tržnice uzduž čitave promenade. Slobodno vrijeme za osobne programe i ručak. Po završetku izleta povratak u hotel. Transfer do zračne luke te let posebnim zrakoplovom prema Zagrebu.

Cjenici i opisi hotela:

* Objavljene cijene paket-aranžmana u cjeniku su po osobi sa smještajem u dvokrevenoj sobi

HOTEL ALEXANDRA 3*, http://www.alexandrahotelmalta.com/

Položaj/hotel: idealno smješten u srcu St. Juliansa, ima restoran, lobby bar, vanjski i unutarnji bazen, jacuzzi, saunu, spa i konferencijsku dvoranu. Hotel ima ukupno 188 soba i 22 apartmana smještenih na 6 katova, od kojih svi uživaju u udobnosti balkona.

Sobe: klimatizirane; kupaonica (kada ili tuš/WC), SAT TV, wifi (uz doplatu), sef (uz doplatu), balkon.

Usluga: noćenje/doručak, bife doručak, mogućnost doplate za polupansion.

Cijena paket-aranžmana po osobi:

Soba 1/2+1 comfort: 4.080 kn

Doplata za 1/1 sobu: 790 kn

Popust:

 • za treću odraslu osobu na pomoćnom ležaju:   - 200 kn
 • Popust za dijete od 2-12 godina u pratnji dvije odrasle osobe na pomoćnom ležaju:  - 600 kn

Važna napomena:

obavezna doplata za polupansion, koja uključuje novogodišnju večeru:

Doplata za polupansion (uključuje novogodišnju večeru): odrasli 840 kn, djeca 610 kn

Zrakoplovne pristojbe ( 690 kn ) uključene u cijenu.


HOTEL URBAN VALLEY RESORT 4*, https://urbanvalleyresort.com/

Položaj/hotel: novi hotel smješten u San Gwannu odnosno Kappari; hotel se nalazi u mirnoj četvrti, samo 15 minuta vožnje od Vallette. Ima 2 restorana, bar, dva vanjska bazena, tenisko igralište.

Sobe: klimatizirane; kupaonica (kada ili tuš/WC), SAT TV, wifi, sef (uz doplatu.

Usluga: noćenje/doručak, bife doručak, mogućnost doplate za polupansion.

 Cijena paket aranžmana po osobi:

Soba Corner Suite: 4.580 kn                                               

Doplata za 1/1 sobu: 1.990 kn

Popust za treću odraslu osobu na pomoćnom ležaju:   - 200 kn

Popust za dijete od 2-12 godina u pratnji dvije odrasle osobe na pomoćnom ležaju:  - 600 kn

Doplata za polupansion (uključuje novogodišnju večeru): odrasli 940 kn, djeca 470 kn

Doplata za novogodišnju večeru za goste s uslugom noćenje/doručak: odrasli 420 kn, djeca 210 kn

BE HOTEL 4*, https://behotelmalta.com/en

Smještaj/hotel: butik hotel, smješten u gradu St. Julian's, na pješačkoj udaljenosti od poznate pješčane plaže u zaljevu St. George (200 m) i u neposrednoj blizini četvrti Paceville, okružen brojnim restoranima i barovima, te živahnim noćnim životom

Sobe: prostrane i moderno opremljene, sve smještajne jedinice su klimatizirane, s mini-barom. Sobe su smještene u dva krila i sve imaju LCD TV sa satelitskim programima, kupaonice imaju sušilo i besplatni kozmetički pribor. Sve jedinice imaju besplatni Wi-Fi.

Usluga: noćenje/doručak, bife doručak; mogućnost doplate za polupansion (bife večera).

Cijena paket-aranžmana po osobi:

Soba 1/2+1 Standard bez balkona: 4.880 kn

Soba 1/2  Standard s balkonom:     5.080 kn

Soba 1/2  Superior s balkonom:      5.280 kn

Doplata za 1/1 sobu (neovisno o tipu sobe): 1.190 kn

Zrakoplovne pristojbe ( 690 kn ) uključene u cijenu.

Popust:

 • za treću odraslu osobu na pomoćnom ležaju:  - 400 kn
 • popust za dijete od 2-12 godina u pratnji dvije odrasle osobe na pomoćnom ležaju:  - 1.200 kn

Doplata za polupansion (uključuje novogodišnju večeru): odrasli 860 kn, djeca 430 kn

Doplata za novogodišnju večeru za goste s uslugom noćenje/doručak: odrasli 420 kn, djeca 210 kn 

Cijena paket aranžmana uključuje:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb–Malta–Zagreb
 •  transfere na odredištu (zrakoplovna luka–hotel–zrakoplovna luka)
 •  smještaj u odabranim hotelima prema ponudi
 •  voditelja putovanja
 •  razgled Vallette s ulazom u katedralu
 •  troškove organizacije i prodaje 

Cijena paket aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe ( obavezna doplata 690 kn )
 •  ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 •  karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje i izlete
 •  napojnicu vozačima i vodičima
 •  putno osiguranje
 •  troškove osobnih narudžbi
 •  turističku pristojbu (Eco Tax) u iznosu od 0,50 EUR po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta)

Novogodišnja večera:

Za sve goste koji koriste uslugu polupansiona obavezna je nadoplata za novogodišnju večeru. Gosti s uslugom noćenje/doručak mogu fakultativno uplatiti novogodišnju večeru. Novogodišnja večera u hotelima organizirana je u skladu s lokalnim običajima koji podrazumijevaju bogatiji meni za silvestarsku večeru i kraći prigodni program.

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe po osobi: 690 kn

Doplate za fakultativne izlete (cijena po osobi–prijave i uplate isključivo prilikom rezervacije aranžmana):

Izlet "Otkrijte Gozo"

Cjelodnevni izlet brodom i autobusom s uključenim ručkom -

Cijena: 430 kn; djeca do 12 godina: 230 kn

Izlet "Po otoku"

Cjelodnevni izlet autobusom s uključenim ručkom -

Cijena: 390 kn; djeca do 12 godina: 200 kn

Izlet "Harbour Cruise"

Kraći izlet brodom (transfer do luke) od cca. 2 sata, ručak nije uključen -

Cijena: 160 kn; djeca do 12 godina: 80 kn

Izlet "Marsaxlokk i tri grada"

Poludnevni izlet autobusom, ručak nije uključen

Cijena: 240 kn; djeca do 12 godina: 120 kn

Važna napomena: Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom fakultativnih izleta, sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju putovanja: 80

 GO01

 

 

 

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja