GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Rusija

Cijena od 3.990 kn
Period: Od 29.09. do 03.10.2019.


St. Petersburg, zrakoplovom

5 dana/4 noćenja

Sigurno znate da je Ermitaž najveća umjetnička galerija na svijetu.

Upravo je to i jedan od razloga zašto Petrograd, grad Čajkovskog, Dostojevskog, Puškina... slovi kao riznica neprocjenjivog blaga stvaranog, skupljanog i skrivanog stoljećima.

Možda niste znali da je Petropavlovska tvrđava bila prva građevina izgrađena nakon osnivanja grada 1703. kad je velikim Ruskim carstvom vladao karizmatični Petar Veliki.

Ista ta građevina postala je dva stoljeća kasnije najveći zatvor na svijetu.

Na sreću, danas je jedan od najvećih muzeja na svijetu.

*Vrijednost više: hotel u centru grada, ulaznice za Petropavlovsku tvrđavu i katedralu sv. Izaka, poklon za svakog putnika

1. dan              ZAGREB – ST. PETERSBURG

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 12.15h, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za St. Petersburg na izravnoj liniji Croatia Airlinesa OU530 u 14.20h. Očekivano slijetanje u 18.00h, obavljenje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Večer provedite u šetnji Nevsky prospektom, petrogradskim "Elizejskim poljanama", glavnom trgovačkom arterijom grada. Noćenje.  

2. dan              ST. PETERSBURG

Doručak. Odlazak na razgled grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, "Veneciji sjevera" smještenoj nadomak Baltičkog mora na rijeci Nevi. Kao rusko političko i kulturno središte tijekom više od 200 godina, često se smatra i sjevernom ruskom prijestolnicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palače čine ga jednim od najljepših gradova svijeta (povijesno središte grada je pod zaštitom UNESCO-a). Panoramska vožnja uz pogled na: Trg palače, glavni gradski trg kojeg okružuju prekrasne zgrade različitih arhitektonskih stilova; baroknu Zimska palaču; Admiralitet; Aleksandrov stup, podignut u čast njegove veličanstvene pobjede nad Napoleonom; Trg umjetnosti, kojeg okružuju brojni muzeji, kazališta i koncertne dvorane. Tu se nalazi Palača Mikhailovsky, neoklasicističko remek-djelo Carla Rossija koja danas udomljuje Ruski muzej s jednom od najbogatijih zbirki ruske umjetnosti; brončani konjanik, impresivan spomenik osnivaču grada, Petru Velikom; Nevsky prospekt, glavna gradska avenija i jedna od najpoznatijih ulica Rusije; Anichkov most, najstariji i najpoznatiji most u gradu kojeg krase četiri skulpture krotitelja konja i ograda od lijevanog željeza s motivima sirena i morskih konjica; robna kuća Gostiny Dvor, jedan od prvih trgovačkih centara u svijetu; Ermitaž, najveći i jedan od najznačajnijih muzeja u svijetu; katedrala sv. Izaka s pozlaćenom kupolom, najveća je u gradu i jedna je od najimpresivnijih znamenitosti ruske carske prijestolnice; Petropavlovska tvrđava s početka 18.st. (dio UNESCO-a), u kojoj su se nekoć nalazili vojna baza i zloglasni zatvor za najistaknutije političare, a danas je mjesto brojnih kulturnih događanja; crkva sv. Petra i Pavla, posljednje počivalište vladara dinastije Romanov; crkva Kristova uskrsnuća, tradicionalnog ruskog stila sagrađena na mjestu gdje je ubijen car Aleksandar II, s bogato ukrašenom unutrašnjosti s više od 6000 m² mozaika; katedrala Gospe od Kazana, inspirirana bazilikom sv. Petra iz Rima, danas spomenik ruske pobjede. Ostatak večeri slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.     

3. dan              ST. PETERSBURG

Nakon doručka predlažemo nezaobilazni posjet Muzeju Ermitaž, jednom od najznačajnijih i najprestižnijih muzeja u svijetu, kojeg godišnje obiđe 3-4 milijuna posteljitelja. Ovaj kompleks muzeja sastoji se od 6 palača i posvećen je zapadnjačkom slikarstvu, a njegova ogromna zbirka broji preko 3 milijuna umjetnina, među kojima su svakako najpoznatija djela talijanskih renesansnih majstora i francuskih impresionista. Najpoznatija od zgrada muzeja svakako je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija carske obitelji. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na jedinstvenu rusku folklornu večer u palaču Nikolajevsky. Uz zvuke melodija iz 18.st. u izvedbi klasičnog kvarteta i pratnju dama u krinolinama smjestit ćete se u koncertnu dvoranu i tijekom gotovo dvosatnog programa imati priliku upoznati se s kulturnom tradicijom Rusije, kroz melodične narodne pjesme i plesove u izvedbi folklornih ansambala. Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan              ST. PETERSBURG – PETERHOF – ST. PETERSBURG

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za fakultativni izlet do obližnjeg Peterhofa (dio UNESCO-a), kompleksa palači i parkova u kojima su se tijekom 18. i 19.st. održavali raskošni prijemi, balovi i sl. Velika palača je bila ljetna rezidencija ruskih vladara, a u njezinom se podnožju nalazi velika kaskada, bogato ukrašena brojnim zlatnim skulpturama. Zbog brojnih veličanstvenih fontana (preko 150 njih) i 4 monumentalne kaskade, Peterhof često nazivaju "ruskim Versaillesom". Po povratku u St. Petersburg možete zaploviti rijekom Nevom i doživjeti svu veličinu, raskoš i ljepotu arhitekture grada iz malo drugačije perspektive. Noćenje.

5. dan              ST. PETERSBURG – CARSKO SELO – ZAGREB

I za kraj... mogućnost odlaska na fakultativni izlet u obližnje Carsko selo (UNESCO), simbol preporoda Rusije i njene kulture. Danas Carsko selo nosi naziv Puškin, po čuvenom ruskom pjesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu, koji se tu školovao. Grad je osnovan početkom 18.st. i u njemu je živjela ruska aristokracija i članovi carske obitelji. Krasi ga grandiozna barokna palača, ljetna rezidencija Katarine Velike, okružena velikim vrtovima i uređenim parkovima na površini od 600-tinjak ha. Originalnu palaču dao je izgraditi Petar Veliki za svoju suprugu Katarinu I, no kasnije ju je srušila njihova kćerka Katarina Velika i novu izgradnju povjerila poznatom talijanskom arhitektu F.B. Rastrelliju. Uživajte u obilasku palače i njenim brojim odajama koje odišu luksuzom. Gotovo su sve prostorije ukrašene bogatim draguljima, vrijednim umjetničkim djelima, pozlaćenim stropovima, zidovima prekrivenim svilom... Prošetajte alejama parka s brojnim paviljonima i skulpturama. Od ostalih znamenitosti tu se još nalaze i klasicistička Aleksandrova palača te licej, elitna škola iz 19.st., koju je pohađao A.S. Puškin. U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračnu luku. Prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, na liniji OU531 u 18.50h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 20.4h. Završetak programa.

Last minute cijena aranžmana po osobi:                                3.990 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.090 kn 

Cijena uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;
 • Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku;
 • Smještaj u St. Petersburgu u hotelu Atrium 3* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
 • Cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča s uključenim ulaznicama za Petropavlovsku tvrđavu i katedralu sv. Izaka;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje:

 • obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 1.090 kn (podložno promjeni);
 • doplatu za smještaj u jednokrevetnoj sobi od 1.190 kn;
 • trošak turističke vize za Rusiju od 475 kn;
 • trošak posredovanja agencije pri ishođenju vize za Rusiju od 100 kn;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (osim gore navedenih);
 • karte javnog gradskog prijevoza;
 • fakultativne sadržaje;
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.);
 • napojnice i putno osiguranje (preporučujemo).

Popusti na trećem, pomoćnom ležaju u sobi:

 • Dijete 2 – 11,99 godina: 800 kn
 • Odrasla osoba: 300 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 osoba):

 • Ermitaž: 450 kn -uključeno: povratni prijevoz autobusom, ulaznica za muzej i lokalni vodič;
 • Izlet u Peterhof: 590 kn - uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice za Veliku palaču i Donji park;
 • Folklorna večer u palači Nikolajevsky: 490 kn - uključeno: povratni prijevoz autobusom, folklorni show i snack tijekom stanke (kanapei, voće,  pjenušac, vodka i juice);
 • Izlet u Carsko selo: 450 kn - uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznica za Carsko selo

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Rusiju.

Ista se ishodi u Ruskom viznom centru u Zagrebu www.vhs-croatia.com

Svaki putnik pojedinačno treba dostaviti:

-       ispunjen i potpisani obrazac (turistička viza do max. 30 dana boravka);

-       putovnicu (koja mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i mora imati najmanje dvije prazne stranice)

-       novija fotografija u boji veličine 3,5 cm x 4,5 cm sa svjetlom pozadinom

-       polica putnog zdravstvenog osiguranja (osigurana svota od najmanje 30.000 EUR)

Cijena turističke vize po osobi (ishođenje 4-10 dana): konzularna pristojba 35€ i pristojba za uslugu 200 kn, odnosno ukupno 475 kn. 

Cijena turističke vize po osobi (ishođenje 1-3 dana): konzularna pristojba 70€ i pristojba za uslugu 200 kn, odnosno ukupno 750 kn.

Posredovanje GO putničke agencije po osobi: 100 kn

Red letenja:

OU 530    ZAGREB                      ST. PETERSBURG       14:20   18:00

OU 531    ST. PETERSBURG      ZAGREB                       18:50   20:40

Korisne informacije – Rusija / St. Petersburg:

Službeno ime države:  Ruska Federacija

Glavni grad: Moskva

Površina: 17.075.400 km2  (Sankt Peterburg 1.439 km²)

Broj stanovnika:  4,991 milijuna (Sankt Peterburg 2012.)

Službeni jezik: ruski

Religija: dominiraju tradicionalne vjerske zajednice: Ruska pravoslavna crkva, kojoj pripada slavensko stanovništvo te Islamska zajednica kojoj pripadaju narodi turkog porijekla i većina naroda sjevernog Kavkaza.

Novac: RUB- Rubalj (1 rub = 1000 rur); kovanice od 1, 5, 10, 50 kopeljki; 1,2,5 rubalja i novčanice od 5, 10, 50, 100, 500, 1000, 5000 rubalja.  (1 rub= 0,0992053 kn)

Preporuča se novac promjeniti u gradskim mjenjačnicama, jer je tečaj povoljniji nego u zračnoj luci ili hotelu. Bankomati uzimaju određenu proviziju.

Električni napon:  220 V/50Hz

Vremenska zona: +1 u odnosu na Hrvatsku - ljetno računanje, +2 zimsko računanje

Pozivni broj zemlje: +7

Telefoniranje: korištenje mobilnih uređaja je moguće  - molimo provjeriti s mobilnim operaterom

Radno vrijeme: trgovine pon-pet 10-20h- banke pon-pet 09 – 18h, subotom od 09-15h, dok su nedjeljom većinom zatvorene.

Gradski prijevoz St. Petersburg: grad ima jako dobro ograniziran javni prijevoz. Koriste se: autobusi, tramvaji, trolejbusi i metro. Metro prometuje od 04-24h. Umjesto karte kupuje se žeton u Sankt Peterburgu. Ubaciju se u automat na ulazu. Postoje višednevne karte, koje se provlače kroz automat. Metro je označen plavom pločom sa "M". Na gužve možete naići 08-09h, te 17-19h. Taksi su označeni slovom "T", te ih se može zaustaviti ili rezervirati pozivom.

Hrana i piće: hrana je vrlo ukusna. Služi se objed od predjela, juhe, glavnog jela, te deserta. Od namirnica prevladavaju: meso, riba, žitarice. Od juha najukusnije su: šći, boršč, salenika. Najpoznatiji je Steganov-govedina narezana na rezance, kao i riblja jela, jela od gljiva.

Piće: čaj je najomiljenije piće rusima. Nezaobilazna je votka svih vrsta kao i likeri, koji se rade od nje. Kvas je fermentirano piće sa niskim udjelom alkohola. Mors je jedno od bezakolholnih pića, koje je svakako vrijedno probati. Savjetuje se kupovati flaširanu vodu za piće.

Napojnice: za lokalne vodiče i vozače 10 Eur po osobi – plaćanje na licu mjesta. Napojnice se očekuju i u restoranima, cca. 10-15 % iznosa usluge.

Putne isprave za hrvatske državljane: putovnica i ruska viza.

Nekoliko korisnih ruskih riječi:

pozdrav- zdrastvujte

doviđenja- do svidanija

dobro jutro-  dobroe utro

dobar dan- dobryj den

dobra večer- dobryj večer

hvala- spasibo

Napomene:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz studenog 2018. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije

Minimalni broj putnika: 15

GOGO

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja

 • Sarajevo
  Od 18.10. do 20.10.2019.
  Cijena od 740 kn
  Jesenski praznici 3 dana
 • Cipar iz Zagreba
  Od 05.10. do 12.10.2019.
  Cijena od 5.790 kn
  Ljetovanje 8 dana
 • Istanbul
  Od 26.09. do 29.09.2019.
  Cijena od 2.490 kn
  Putovanje 4 dana
 • St. Petersburg
  Od 29.09. do 03.10.2019.
  Cijena od 3.990 kn
  5 dana
 • Prag express
  Od 05.10. do 07.10.2019.
  Cijena od 1.990 kn
  Jesenski praznici 3 dana
 • Istanbul
  Od 07.10. do 10.10.2019.
  Cijena od 2.890 kn
  4 dana
 • Istanbul iz Splita
  Od 02.11. do 05.11.2019.
  Cijena od 3.390 kn
  Putovanje 4 dana
 • Istanbul iz Dubrovnika
  Od 06.11. do 09.11.2019.
  Cijena od 2.490 kn
  Putovanje 4 dana
 • Indija - zlatni trokut
  Od 09.01. do 16.01.2020.
  Cijena od 6.990 kn
  Zimski praznici 8 dana
 • Rim
  Od 02.11. do 05.11.2019.
  Cijena od 2.590 kn
  Jesenski praznici 4 dana