GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Škotska

Cijena od 8.990 kn
Period: Od 28.09. do 04.10.2019.


Škotska tura

7 dana / 6 noći

Edinburgh - Falkirk - Highlands - Inverness - jezero Ness - Glasgow

Program putovanja:

1. dan, ZAGREB – EDINBURGH

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije leta. Polijetanja zrakoplova prema Amsterdamu u 17.30 sati. Dolazak u Amsterdam u 19.35 sati. Nastavak putovanja i 21.10 sati prema Edinburghu. Po slijetanju koje je predviđeno u 21.35 sati organizirani prijevoz do hotela i smještaj. Noćenje u hotelu u okolici Edinburgha.

2. dan, EDINBURGH

Doručak. Odlazak na poludnevni razgled grada uz posjet Edinburškom dvorcu (ulaznica nije uključena u cijenu). Uz toliko turističkih atrakcija koje se nalaze u Edinburgu, njegov razgled bit vrlo uzbudljiv, jer bez da se puno mičete možete doživjeti iskustvo povijesti kroz nekoliko stoljeća. Kao primjer navodimo poznatu Royal Mile ulicu po kojoj dolazite do palače Holyroodhouse iz 17.stoljeća, prolazeći pored moderne zgrade Parlamenta, a cijeli scenarij nalazi se u podnožju prapovijesnog izumrlog vulkana Artur's Seat. Noćenje.

3. dan, FALKIRK – HIGHLANDS - INVERNESS

Doručak, odjava iz hotela i odlazak prema utvrdi Stirling smještenoj na strmoj vulkanskoj stijeni koja se izdiže iznad čitavog kraja. Dvorac je jedna od najjačih i povijesno najznačajnijih utvrda u cijeloj Škotskoj i bio je mjesto krunidbe nekoliko škotskih kraljeva i kraljica. Nakon posjeta Stirlinškoj utvrdi (ulazica nije uključena u cijenu) nastavak putovanja kroz Nacionalni Park Cairngorms uz kratko zaustavljanje kod Katedrale Dankeld sa pauzom za ručak u prekrasnom mjestu Pitlochry (ručak nije uključen u cijenu). U poslijepodnevnim satima posjet dvorcu Blair Atholl i njegovim vrtovima (ulaznica nije uključena u cijenu). Nastavak vožnje kroz visoravan, koju nazivaju i krajem gorštaka i dolazak u Inverness gdje je organizirano noćenje.

4. dan, INVERNESS – VOŽNJA BRODOM PO JEZERU NESS - INVERNESS

Doručak i odlazak prema čuvenom jezeru Ness koje se nalazi na putu između Invernessa i otoka Sky, a prepoznatljivom po legendama o čudovištu koje je viđeno u njemu. No stvarne legende koje govore o herojskoj borbi klana McDonald za neovisnost Škotske, čekaju vas na ruševinama dvorca Urquhart (krstarenje po jezeru uključeno je u cijenu, ulaznica za dvorac se plaća). U poslijepodnevnim satima odlazak do dvorca Cawdor  koji je poznat po tri prekrasna vrta (ulaznica nije uključena u cijenu). Na putu do hotela kratko zaustavljanje na 4 000 godina starom groblju Clava Cairnu. Povratak u hotel u Inverness i noćenje.

5. dan, INVERNESS – GLASGOW

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Glasgowu. Na putu posjet Scone palači koja se nalazi u samom srcu Škotske, zatim dvorac Drumond te odlazak na degustaciju u jednu od poznatih destilerija ovog kraja. Vožnja prema Glasgowu, smještaj u hotel i noćenje.

6. dan, GLASGOW - EDINBURGH

Doručak. Odlazak u poludnevni razgled Glasgowa, koji je najveći škotski grad, smješten je na rijeci Clyde,   sa brodogradilištem u kojem su izgrađeni svjetski poznati brodovi kao što su Queen Mary i Queen Elizabeth. U šetnji kroz grad vidjet ćete prekrasnu katedralu iz 13.stoljeća, knjižnicu Mitchell, jednu od najvećih u Europi, University of Glasgow, Gradska vijećnica.. Postoji i mnogo skrivenih bisera u ovom gradu, poput Trga Princeze kod Buchanan ulice, Templeton zgrada, Glasgow Green, Tron Kazalište, Zgrada lubanja, Sveti Mungos, Morissonova ulica sa statuom Svjetlo i život i mnoge druge.. Nakon razgleda vožnja prema Edinburghu. Po dolasku prijava u hotel i noćenje.

7. dan, EDINBURGH – ZAGREB

Rana odjava iz hotela, organizirani prijevoz do Zračne luke Edinburgh. Prijava na let za Amsterdam na liniji KL1278 (KLM) u 9.10 sati. Dolazak u Amsterdam u 11.45 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji KL1941 u 13.40 sati. Dolazak u Zagreb u 15.30 sati.

First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 8.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:       9.490 kn

 

*First Minute popust -500 kn na osnovnu cijenu  vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta*

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.000 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 2.690 kn

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • zrakoplovne karte ekonomska klasa
 • smještaj u hotelima na turi; dva noćenja s doručkom u Holiday Inn Express City Ceter Edinburgh hotelu
 • dva noćenja s doručkom u hotelu Mercure Inverness
 • noćenje s doručkom u hotelu Mercure Glasgow City u Glasgowu
 • prijevoz autobusom tijekom ture
 • razglede prema programu
 • pratitelja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • organizaciju putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe 1.000 kn (podložno promjeni od strane avio kompanije)
 • ulaznice za dvorce i lokalitete prema programu (plaćanje u agenciji prilikom rezervacije)
 • dodatne obroke
 • osobne troškove
 • putno osiguranje (preporučujemo).

 

Cijena ulaznica odrasli: 1.200 kn

Cijena ulaznica djeca do 15 godina: 900 kn

Cijena ulaznica uključuje:

 • ulaznice za dvorce Stirling, Blair Athol, Urquhart, Cawdor, Scone Palace, Drumond i  Edinburški dvorac
 •  agencijsku naknadu za posredovanje u kupovni ulaznica i organiziranje ulaska u dogovoreno vrijeme na lokalitete
 • dozvolu za ulazak grupe.

Napomena: cijene ulaznica lokaliteti mogu promijeniti, navedene cijene su važeće na dan 21.12.2018

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 20

GO09

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja