GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Kina

Cijena od 11.490 kn
Period: od 17.11. do 27.11.2019.


Kina – enigma Orienta, zrakoplovom

11 dana/8 noćenja

PEKING – KINESKI ZID – XI'AN – SHANGHAI – HONG KONG – MACAU

*Vrijednost više: vožnja bullet vlakom, posjet Macau, popust za dijete od 2.000 kn, poklon za svakog putnika

Sigurno ste znali da su papir, barut, vodenica izumljeni u Kini. Međutim, možda ne znate da su kineski carevi koristili toaletni papir još u 12. st. Malo je poznato i to da je u prvoj polovici 19. st. Šangaj bio jedino utočište za Židove, jedina luka na svijetu u kojoj su bili dobrodošli bez vize.

Neobična i po mnogo čemu nevjerojatna Kina proizvede više cementa godišnje, nego što ga je SAD proizveo u cijelom 20. st. U olimpiijskom svijetu ljestvicu su podigli visoko i nasljednicima zadali težak zadatak. Olimpijske igre održane 2008. godine u Pekingu stajale su vrtoglavih 40 milijardi US dolara.

Hong Kong je 2017. bio grad s najviše stranih posjetitelja  na svijetu, a Macao postao nezaobilazna stanica na kartama putnika u potrazi za nesvakidašnjim iskustvom.

1. dan                           ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 14.00h. Polijetanje zrakoplova za Dohu na letu Qatar Airwaysa QR 218 u 16.05h. Dolazak u 23.35h po lokalnom vremenu.  

2. dan                           DOHA – PEKING

Nastavak putovanja za Peking na liniji QR 892 u 01.55h. Odmor tijekom noćnog leta. Očekivani dolazak u Peking u 14.55h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz prema hotelu. Peking je fascinantna prijestolnica najmnogoljudnije zemlje na svijetu, njeno političko, obrazovno i kulturno središte koje se danonoćno mijenja u moderan i tehnološki napredan grad, ali pritom još uvijek čuva tradicionalno. Proći ćemo uz Olimpijski stadion, koji nosi nadimak "ptičje gnijezdo" i titulu najveće građevine od čelika na svijetu, na kojem se 2008. g. održala ceremonija otvaranja i zatvaranja Ljetnih olimpijskih igara (2022. u Pekingu će se održati i Zimske olimpijske igre te je time jedini grad koji će ugostiti obje). Tu se nalazi i "Vodena kocka", jedna od dvorana u kojoj su se također održavale igre, a danas pretvorena u zabavni vodeni park. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

3. dan                           PEKING

Nakon doručka odlazak do jedne od najvećih znamenitosti zemlje - Kineskog zida, simbola nacionalnog jedinstva, znanja, upornosti i umijeća. Najduži je zid na svijetu (sam zid dugačak je više od 6000km) i najveća obrambena građevina. Gradnja ovog remek-djela trajala je više od 2000 godina, a gradile su ga stotine i stotine tisuća vojnika, seljaka i zatvorenika za obranu od stranih osvajača i okupatora. Po povratku u Peking razgled Ljetne palače, najvećeg i najbolje očuvanog carskog vrta u Kini s brojnim jezercima, mostovima, parkovima i palačama, nekadašnjim ljetnim rezidencijama kineskih vladara. Navečer predlažemo fakultativni odlazak u jedan od tipičnih restorana na poznatu deliciju – pekinšku patku. Noćenje.

4. dan                           PEKING – XI'AN

Doručak te nastavak obilaska grada. Odlazak do Nebeskog hrama, kompleksa kojeg su nekoć posjećivali carevi dinastija Ming i Qing i molili za dobru žetvu. Na putu do Tiananmena pogled ćete baciti na jedan od starih pekinških kvartova, tzv. Hutonga, koji odiše jedinstvenom kulturom drevnog grada i gdje možete vidjeti kako se nekada, pa čak i danas živi. Uličice su uske, prepune raznoraznih radnji, zalogajnica, malih nastambi često izrađenih od dasaka i kartona... Dolazak potom na trg Tiananmen (Trg nebeskog mira), jedan od najvećih trgova na svijetu koji se proteže na više od 400.000m², u čijem središtu dominira spomenik novije kineske povijesti, 38m visok spomenik posvećen veteranima kineskih ratova. Posjetit ćemo i Zabranjeni grad, nekadašnju carsku palaču u koju se moglo ući isključivo uz dozvolu samog cara (zato naziv zabranjeni). Danas je to veliki kompleks s brojnim palačama, paviljonima i fontanama, pravo remek-djelo klasične kineske arhitekture. Ukoliko to vrijeme dozvoli, prošetat ćemo i najpoznatijom ulicom grada, Wungfujing, pješačkom zonom koja je uz veliki broj svjetski poznatih dućana poznata i po snack street, prepune štandova egzotične hrane. Odlazak do željezničkog kolodvora i ukrcaj na super brzi bullet vlak za Xi'an. Po dolasku, prijevoz do hotela. Noćenje.

5. dan                           XI'AN

Nakon doručka, odlazak u obilazak znamenitosti grada. Xi'an je glavni grad pokrajine Shaanxi i jedan od najstarijih gradova Kine. Uz prekrasne i dobro očuvane zidine koje opasuju središnji dio grada, ističe se i svojom živopisnom arhitekturom. Odlazak van grada do mauzoleja Qin Shi Huanga, prvog cara koji je ujedinio zemlju, gdje se nalazi čuveno arheološko nalazište terakota vojske. Kolekcija od oko 8000 figura vojnika i konja u prirodnoj veličini bila je zakopana zajedno s carem, a otkriveni su sasvim slučajno 1974. godine. Na lokalitetu se nalazi i radionica u kojoj možete vidjeti način izrade terakota ratnika. U poslijepodnevnim satima odlazak do Muslimanske četvrti u kojoj živi brojna islamska zajednica. Tu se nalazi nekoliko džamija od kojih je najveća i najstarija Velika džamija, jedinstvenog spoja islamske i kineske arhitekture. U kvartovskim uličicama se nalaze brojni štandovi na kojima možete kupiti razne suvenire, ali i lažne robne marke, a u glavnoj ulici Beiyuanmen možete doživjeti pravu čaroliju okusa, mirisa i izgleda hrane jer se ovdje nude raznorazni specijaliteti europske, arapske i azijske kuhinje. Noćenje.    

6. dan                           XI'AN – SHANGHAI

Nakon doručka prijevoz do željezničke stanice i polazak super brzim bullet vlakom prema Shanghaiu. Dolazak u poslijepodnevnim satima, prijevoz do hotela i smještaj u sobe. Shanghai je najveći grad u Kini i jedan od najvećih gradova svijeta, kozmopolitska metropola s više od 18 mil. stanovnika. Grad svjetla, modernih staklenih građevina i vreve koja traje 24 sata dnevno. Nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju najpoznatijom gradskom ulicom, Nanjing, znanoj po velikim neonskim reklamama i prepunoj dućana i raznoraznih poznatih svjetskih brendova. Noćenje.

7. dan                           SHANGHAI

Doručak i odlazak u cjelodnevni razgled grada: Hram Bude od žada, najznačajnije gradsko svetište u kojem se nalazi 1. tonu težak i  gotovo 2m visok kip Bude u ležećem položaju izrađen od bijelog žada; impresivni Vrtovi Yu tradicionalnog kineskog stila nastali u 16. st. na površini od 20.000 m², krase ga brojni ribnjaci i jezera, mostići, prekrasno cvijeće i drveće, pećine, paviljoni i dr.; Stari grad sačuvan je u izvornom obliku s mnoštvom trgovina, suvenirnica i restorana; Bund, promenada uz zapadnu kolonijalnu obalu rijeke Huang Pu s povijesnim građevinama različitih stilova u kojima su nekad bile smještene brojne strane banke i trgovačke kuće; Pudong, futuristička istočna obala, novo financijsko i trgovačko središte u kojem se između ostalog nalazi i posebna znamenitost grada - Orient Pearl Tower, veliki RTV toranj, čest motiv na razglednicama. Akrobatski show jedna je od najpopularnijih večernjih zabava za posjetitelje stoga navečer predlažemo fakultativni odlazak na jednu od predstava s mnogim uzbudljivim točkama. Noćenje.

8. dan                           SHANGHAI – HONG KONG

Doručak. Slobodno vrijeme do prijevoza u zračnu luku. Let za Hong Kong, "New York Azije", grad-državu na južnoj obali Kine kojeg zahvaljujući spoju kineskih korijena i utjecaja iz vremena britanske kolonije, često opisuju kao mjesto gdje "istok susreće zapad". Jedan je od najgušće naseljenih gradova na svijetu, poznat po neboderskoj arhitekturi i velikoj prirodnoj luci. Po slijetanju, prijevoz do hotela te nakon prijave i smještaja u sobe, odlazak na razgled grada: vrh Victoria, jedan od najatraktivnijih zelenih brežuljaka, najviša točka grada na 552m, odakle se pruža prekrasan panoramski pogled; zaljev Repulse, jedna od najskupljih rezidencijalnih četvrti uz prekrasnu plažu; zanimljiva tržnica Stanley u istoimenom selu, jednom od najstarijih na otoku Hong Kongu, s nizom malih trgovina i uličnih štandova; Aberdeen, živopisna luka i plutajuće selo u kojem žive Tanke, dio naroda koji živi od ribarenja. Navečer predlažemo fakultativno krstarenje zaljevom Viktorija tradicionalnom džunkom (drevnim jedrenjakom) tijekom koje možete uživati u open-baru i u pogledu na impresivnu svjetlosno-glazbenu predstavu "Symphony of lights"  koja se održava svaku večer u 20 sati te na 10-ak minuta oživi vanjštinu brojih zgrada. Noćenje.

9. dan                           HONG KONG – MACAU – HONG KONG

Nakon doručka odlazak put Makaa, koji je uz Hong Kong, još jedno posebno upravno područje Narodne Republike Kine. Nekadašnja portugalska kolonija, danas predstavlja spoj istoka i zapada u životnom stilu, arhitekturi i hrani. Uz turizam, poznat je i po brojinim kockarnicama te ga često nazivaju kineskim Las Vegasom. Neke od glavnih znamenitosti grada su: A-Ma hram kineske božice mora, jedan od najstariji hramova u gradu; Macau toranj (338m), kongresni i zabavni centar s vidikovcem, restoranima, kazalištima i dr.; brončani kip božice milosrđa Kun Iam na lotosovoj kupoli ekumenskog centra; ostaci crkve sv. Pavla; utvrda Guia iz 17. st. na istoimenom brdu s kapelom i svjetionikom. Kraće slobodno vrijeme na slikovitom Trgu senata u povijesnom središtu te povratak u Hong Kong. Noćenje.

10. dan                         HONG KONG – DOHA

Doručak i slobodno vrijeme za osobne programe. Prošećite Avenijom slavnih, promenadom koja je u holivudskom stilu posvećena slavnim osobama iz lokalne filmske industrije ili ulicom Nathan, najdužom trgovačkom oazom u gradu. Prijevoz do zračne luke te prijava za let Qatar Airwaysa za Dohu.

11. dan                         HONG KONG – DOHA – ZAGREB

Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji QR 815 u 00.50h. Dolazak u 05.35h po lokalnom vremenu. te nastavak putovanja za Zagreb na liniji QR 217 u 07.40h. Očekivano vrijeme dolaska u 11.55h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi:                      11.490 kn

First minute cijena aranžmana po osobi:                                11.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  12.490 kn

Pristojbe u zračnim lukama: 2.790 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 15.08., odnosno do 15.09.2019. ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu, uključujući i lokalni let na relaciji Shanghai – Hong Kong;
 • Prijevoz super brzim bullet vlakom (sjedalo u 2. razredu) na relaciji Peking – Xi'an i Xi'an – Shanghai;
 • Smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi u Pekingu na osnovi 2 noćenja s doručkom, u Xi'anu na osnovi 2 noćenja s doručkom, u Shanghaiju na osnovi 2 noćenja s doručkom i Hong Kongu na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
 • Pratitelja iz Zagreba;
 • Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 2.790  kn (podložno promjeni)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.990 kn
 • trošak vize za Kinu od 180 kn, 280 kn ili 380 kn ovisno o žurnosti
 • obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 50 EUR
 • doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni
 • osobne troškove
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Popust:

Dijete 2-11,99 godina bez ležaja u hotelima, uz dvije odrasle osobe u sobi: 2.000 kn

Fakultativna ponuda uz najmanje 10 putnika, cijena po osobi:

 • Polupansion (6 obroka u lokalnim restoranima) u Kini: 550 kn
 • Doplata za vožnju bullet vlakom u 1. razredu na relaciji Peking-Xi’an i Xi’an-Shanghai (na upit): 850 kn
 • Večera pekinška patka: 220 kn  (uključeno: prijevoz, večera s 1. pićem (sok ili pivo), asistencija lokalnog vodiča) 
 • Akrobatski show, Shanghai: 190 kn  (uključeno: prijevoz, show, asistencija lokalnog vodiča)
 • Krstarenje zaljevom, Hong Kong: 490 kn (uključeno: vožnja brodom, open bar)                                                                                                                                                                                   

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Kinu.

Sve informacije možete pronaći na internetskoj stranici Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Hrvatskoj http://hr.china-embassy.org/eng/qzfw/

*Od 1. srpnja 2018. u upotrebi je elektronički obrazac za podnošenje zahtjeva za vizu (https://cova.cs.mfa.gov.cn), a vrijeme podnošenja zahtjeva na Veleposlanstvu u Zagrebu i predaja dokumenata se dogovara putem interneta. Veleposlanstvo ne prihvaća zahtjeve za vizu bez prethodno dogovorenog vremena primanja i obrasce zahtjeva za vizu koji su popunjeni rukom.

Potreban je osoban dolazak u Veleposlanstvo, a svi podnositelji zahtjeva za vizu moraju imati:

 • ispisanu stranicu o potvrdi dogovorenog termina primanja,
 • ispisan i potpisan elektronički obrazac
 • 1 fotografiju 48 x 33 mm
 • putovnicu (koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja i s dvije prazne susjedne stranice)
 • potvrdu rezervacije zrakoplovne karte
 • potvrdu rezervacije smještaja i ostalih usluga.

Cijena turističke vize: 180 kn za redovnu obradu u trajanju od tjedan dana; 280 kn za obradu u trajanju od 3 dana; 380 kn za obradu u istom danu.

Državljani Republike Hrvatske, nositelji putovnica, mogu bez vize ući i boraviti do 90 dana na Posebnom upravnom području Macao NR Kine i Posebnom upravnom području Hong Kong NR Kine.

Red letenja:

QR 218   17NOV                  ZAGREB                DOHA                   16:05      23:35

QR 892   18NOV                  DOHA                   PEKING                 01:55      14:45

QR 815   27NOV                  HONG KONG       DOHA                   00:50      05:35

QR 217   27NOV                  DOHA                    ZAGREB                07:40      11:55

*sve lokalna vremena

Korisne informacije:

Službeno ime: Narodna Republika Kina

Geografski položaj: istočna Azija, od Tihog oceana na istoku do planinskog lanca Pamira na zapadu i od rijeke Amura na sjeveru do otoka Hainana na jugu

Glavni grad: Peking

Površina: 9.596.960 km² (4. po veličini na svijetu)

Stanovništvo: 1.370.000.000 (2011.)

Službeni jezik: mandarinski kineski

Religija: cca 64,9% ateisti, 20% taoisti i pripadnici kineskih tradicionalnih vjerovanja, 8,4% budisti, 5,6% kršćani, 1,5% muslimani i 1,1% ostali.

Vremenska razlika: +6/+7 sati u odnosu na Hrvatsku

Valuta: kineski juan ili renminbi (CNY, 1 juan = 10 jiaoa = 100 fena); 1 CNY ≈ 1,02 HRK; 1 EUR ≈  7548 CNY; 1 USD ≈  6,70 AUD

Električni napon: 220/240V, ali za većinu uređaja potreban adapter koji se može posuditi u hotelima

Pozivni broj zemlje: +86

Klima: suptropska na jugu, subarktička na sjeveru. Vrijeme varira od regije do regije. Jugoistok je kišovit s visokim temperaturama cijele godine. U području rijeka Jangtze i Huaihe ljeta su vruća, a zime izrazito hladne – kišovito tijekom cijele godine. Sjever ima kratka, sunčana ljeta i duge hladne zime. Na obali je vlažno, a ljeti vladaju monsuni.

Odjeća i obuća: udobna, višeslojna i topla odjeća te udobne tenisice ili cipele za hodanje.

Kupovina: predmeti od žada, suveniri i predmeti od svile, slike na svili i drvetu, bambusu, čaj.

Hrana i piće: kineska kuhinja ima dugu tradiciju i poznata je diljem svijeta. Svaka regija ima svoj karakterističan način pripreme  hrane. Obvezno treba kupovati vodu za piće u bocama jer ona iz slavine nije pitka, a uz vodu čajeve, pivo, mineralnu vodu.

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske

Napomene:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz ožujka  2019. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Minimalni broj putnika: 15

GOGO

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja