GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Libanon

Cijena od 3.690 kn
Period: Od 25.09. do 29.09.


Libanon, autobusom

Beirut - Jeita - Harissa - Byblos - Baalbek - Anjar - Ksara

5 dana / 4 noćenja

 

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL   BEIRUT 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova sa pratiteljem putovanja. Polijetanje zrakoplova na liniji TK1054 (Turkish Airlines) za Istanbul u 9.10 sati. Dolazak u Istanbul u 13.15 sati. Nastavak putovanja prema Beirutu na liniji TK826 u 19.10 sati. Dolazak u Beirut u 20 sati. Organizirani prijevoz do hotela, smještaj i noćenje.

2. dan: BEIRUT

Nakon doručka odlazak u organizirani razgled libanonske prijestolnice, koju još nazivaju i Parizom Bliskog istoka.  Odlazak do Nacionalnog muzeja te starog i novog dijela grada, jedan od mnoštva simbola Beiruta koje ćete vidjeti na razgledu je golublja stijena, zatim Muzej Sursock, Džamija Mohamad al Amin, te šetnja Cornishem. Tijekom razgleda organiziran je odlazak na ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon razgleda povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: BEIRUT  -  JEITA - HARISSA -  BYBLOS – BEIRUT

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet (uz doplatu, uključen ručak u lokalnom restoranu) do prekrasne pećine Jeita, jednog od najvećih svjetskih čuda prirode. Pećina se proteže u dužini od gotovo 9 km i jedna je od najljepših na svijetu. Potom, odlazak do Harisse koje je hodočasničko mjesto u Libanonu.  Uspon žičarom do velikog kipa Bogorodice. Odavde se pruža prekrasan pogled na Beirut i zaljev Jounieh. Nastavak do Byblosa, prekrasnog feničanskog lučkog grada pod zaštitom UNESCO-a. Byblos se smatra najduže nastanjenim gradom na svijetu. Ručak u lokalnom restoranu. Zatim razgled dvorca i katedrale iz doba križarskih ratova. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: BEIRUT - BAALBEK - ANJAR - KSARA   BEIRUT

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet (uz doplatu, uključen ručak u lokalnom restoranu) do plodne doline Bekaa, gdje se na visini od 1.150 m, smjestio Baalbek, najpoznatiji antički lokalitet Libanona. Zbog nekih od najvećih i najuščuvanijih rimskih hramova, Baalbek se smatra jednim od najvećih arhitektonskih čuda starog svijeta. Razgled hramova posvećenih Jupiteru, Bacchusu i Veneri. Potom, odlazak do vinarije Ksara: razgled vinskog podruma i degustacija čuvenog libanonskog vina. Slijedi vožnja do Zahleha, trećega po veličini grada u Libanonu. Nakon kraćeg panoramskog razgleda ručak u lokalnom restoranu. Potom, odlazak do grada Anjara, sagrađenog u 8. stoljeću, tijekom vladavine dinastije Umayyad. Razgled ostataka nekadašnjih zidina, palača i rezidencija. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: BEIRUT - ISTANBUL – ZAGREB

 Nakon doručka odjava iz hotela te organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Istanbul na liniji TK831 (Turkish Airlines) u 9.45 sati. Dolazak u Istanbul u 12.50 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK1055 u 18.50 sati. Dolazak u Zagreb u 19.05 sati.

First minute cijena aranžmana po osobi:  3.690 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi:        3.990 kn

*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.890 kn

Doplata za izlete isključivo u agenciji kod rezervacijeizlet s ručkom Jeita – Harissa – Byblos: 760 kn,

                                                                                                - izlet s ručkom Baalbeck– Anjar– Ksara: 680 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • smještaj na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* prema programu,
 • grupne prijevoze i razglede prema programu,
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,  
 • jamčevinu i
 • trošak organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka 1.990 kn (obvezna doplata prilikom rezervacije),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu,
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 20 USD (obavezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja),
 • putno osiguranje (preporučujemo),
 • dodatne usluge, obroke, izlete i sve što nije navedeno pod stavkom "cijena uključuje".

Viza za Libanon

Hrvatskim državljanima za ulazak u Libanon turističke vize izdaju se u zračnoj luci – na ulasku u Libanon, viza se ne naplaćuje, traje od 30 dana s mogućim produženjem do 90 dana.

Ulazak u Libanon nije dozvoljen putnicima s izraelskim pečatom u putovnici.

Važne napomene:

 • Kategorija hotela odgovora službenoj kategorizaciji hotela u Libanonu i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja. 
 • Putovnica mora vrijediti još najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlje u koje se putuje
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr  
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

Minimalni broj prijavljenih putnika: 15

GO09

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja