GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Italija

Cijena od 2.690 kn
Period: Od 07.01. do 10.01.2020.


Rim  "Vječni grad", zrakoplovom iz Zagreba i Splita

4 dana/ 3 noćenja

Maskota Rima je vučica, a po legendi je baš ta vučica othranila Rema i Romula, osnivače glavnog grada Italije, koji je postao glavni tek 1870. godine poslije Firenze.

Želite li bar na tren ući u srž iznimne kulturne i povijesne baštine Rima, Italije te katoličke tradicije prošećite hodnicima Vatikanskih muzeja i Sikstinske kapele u prisustvu Michelangelovih remek dijela.

Nakon toga dobro će doći odmor u nekoj od bezbroj osteria, pizzeria ili trattoria u šarmantnom Trastevere-u na obali Tibera.

Rim je ipak "Vječni grad" !

*Vrijednost više: hotel na odličnoj lokaciji!

1. dan               ZAGREB – SPLIT – RIM

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Rim, s međuslijetanjem u Splitu, na letu Croatia Airlinesa, OU 380 u 14.35h. Po dolasku u 17.10h, obavljanje graničnih formalnosti te prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak s voditeljem putovanja do Španjolskog trga, pješice i s javnim prijevozom. Na putu ćemo proći uz Trg Republike; ulicu Nazionale; Kvirinalsku palaču, jednu od službenih rezidencija Predsjednika Italije; barokni dragulj Fontanu di Trevi... Španjoslki trg je jedan od najljepših gradskih trgova i popularno mjesto okupljanja. Krase ga Berninijeva fontana, jedno od najpoznatijih otvorenih stubišta na svijetu (137 stepenica), obelisk i crkva na brežuljku. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od okolnih restorana te povratak u hotel. Noćenje.

2. dan                RIM

Doručak i odlazak u šetnju antičkim dijelom grada uz: Koloseum, najveći amfiteatar ikad izgrađen u Rimskom Carstvu, jedan od najpoznatijih i najfotografiranijih spomenika, bez kojeg se Rim ne bi bio Rim; Forum Romanum, nekoć glavni trg oko kojeg se odvijao društveni život antičkog grada; Kapitolij,  najpoznatiji rimski brežuljak s trgom čiji je izgled dizajnirao slavni Michelangelo; Piazza Venezia, trg na kojem se nalazi Oltar domovine s Grobom neznanom vojniku i spomenikom Vittoriju Emanueleu, prvom kralju ujedinjene Italije. U poslijepodnevnim satima predlažemo šetnju trgovačkim ulicama Via del Corso i Via dei Condotti ili pak posjet šarmantnoj srednjovjekovnoj četvrti Trastevere, s labirintom malih uličica, trgova, barova i restorana, u kojoj se okupljaju mladi umjetnici. Noćenje.

3. dan                RIM

Nakon doručka odlazimo do Vatikana, sjedišta poglavara katoličke crkve i najmanje države na svijetu. Svakako predlažemo posjet Vatikanskim muzejima ( doplata kod prijave), skup muzeja u kojima se nalazi najvrednija zbirka umjetnina na svijetu. Sikstinska kapela sa slavnim Michelangelovim freskama jedan je dio tih muzeja. Nastavljamo s razgledom čuvene bazilika sv. Petra, najveće crkve na svijetu i glavne crkve katoličkog svijeta. Krase je mnoge znamenitosti, no među najpoznatijima su Michelangelova Pietà, grob svetog Petra i veličanstvena kupola s čijeg se vrha pruža veličanstven pogled na sve strane vječnog grada. U nastavku, šetnja uz tvrđavu Sant’Angelo, nekadašnji mauzolej rimskog cara Hadrijana preko istoimenog mosta na rijeci Tiber prema Pantheonu, hramu svih bogova i trgu Navona s fontanama među kojema se najviše ističe Fontana četiriju rijeka, barokno djelo kipara Berninia iz 17. stoljeća. Ovaj živahni trg okružen je restoranima i kafićima pa predlažemo kratki predah. Noćenje.

4. dan               RIM – SPLIT – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne progame do transfera u zračnu luku. Na putu do zračne luke razgled bazilike sv. Ivana Lateranskog (katedrala grada Rima), rimske prvostolnice te bazilike s. Pavla izvan zidina, jedne od najimpozantnijih u Rimu. Prijava na let za Zagreb na liniji Croatia Airlinesa OU 381 u 18.00 sati, s međuslijetanjem u Splitu. Očekivani dolazak u Zagreb u 20.40 sati. Završetak programa.

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi:                         2.690 kn      

First minute cijena aranžmana po osobi:                                   2.890 kn       

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:    3.090 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.090 kn         

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
 • Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Rim te od hotela do zračne luke u povratku s uključenim razgledom prema programu;
 • Smještaj u Rimu u hotelu 3*/4* (Regio 3*, Archimede 4* ili sl.)  u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 1.090 kn (podložno promjeni do trenutka izdavanja karata), doplatu za jednokrevetnu sobu od 690 kn,
 • obaveznu doplatu na licu mjesta za boravišnu pristojbu po osobi i noćenju u iznosu od 4 € (hotel 3*) / 6 € (hotel 4*),
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda,
 • karte javnog gradskog  prijevoza,
 • doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom,
 • osobne troškove,
 • napojnice
 • ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje (preporučujemo).

Mogućnost doplate za polaske iz Pule i Zadra (na upit).

Polasci iz Splita po istoj cijeni aranžmana.

Raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu.

Fakultativna ponuda po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

 • Vatikanski muzeji & Sikstinska kapela: 350 kn (uključuje najam slušalica i rezervaciju termina, prijava moguća samo prilikom rezervacije putovanja)

Popusti na pomoćnom ležaju:

Dijete 2-11,99 godina:   300 kn

Napomena:

Smještaj u trokrevetnoj sobi na upit, za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi :

 • Koloseum, Forum Romanum i Palatino 12 €
 • Kupola bazilike sv. Petra 8 € liftom, 6 € stubištem
 • Katakombe San Calisto 8 €

Javni gradski prijevoz u Rimu: 1. vožnja metroom ili 100 min na svim linijama autobusa (mogućnost  presjedanja 1,50 €  ● jednodnevna karta (24h) za neograničene vožnje metroom, autobusom ili tramvajem na području grada 7 €

Red letenja:

Međuslijetanje u Splitu u polasku i povratku

OU 380  ZAGREB          RIM                  14:35 17:10                     

OU 381  RIM                  ZAGREB           18:00 20:40               

Napomene:

Po Rimu ćemo koristiti gradski prijevoz, metro i autobus.

Na nekim polascima, zbog slobodnog termina u Vatikanskim muzejima, moguća je zamjena 2. i 3. dana programa.

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg).

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redosljeda realizacije programa.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz kolovoza 2019. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja GO putničke agencije.

Minimalan broj putnika: 20

GOGO

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja