GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Maroko

Cijena od 9.580 kn
Period: Od 16.04. do 24.04.2020.


Kraljevski gradovi Maroka, zrakoplovom

9 dana / 7 noćenja

1. dan: ZAGREB - BEČ - MARRAKECH
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji OS682 (Austrian) u 09:10 sati. Dolazak u Beč predviđen je u 09:15 sati. Nastavak leta za Marrakech u 09:50 sati na liniji OS899. Slijetanje u Marrakech predviđeno je u 13:05 sati. Transfer do hotela. Slobodno poslijepodne ili odlazak s pratiteljem putovanja do Medine i souka. Večera i noćenje.

2. dan: MARRAKECH
Doručak. Slijedi razgled "Bisera Juga" ili "Crvenog Grada" kako još nazivaju Marrakech. Razgled započinje posjetom vrtovima Menara, te se nastavlja najupečatljivijim djelom grada, Medinom – starim gradom koji je zbog svoje ljepote i povijesnog značaja na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Grad je utemeljila dinastija Almoravida krajem 12. st. od kada su sagrađene blistave palače i parkovi. Obilazak arhitektonskog remek djela minareta Koutoubia i palače Bahia. Nakon stanke za ručak, odlazak u istraživanje glavnog trga Djemaa el Fna, žilu kucavicu grada. Trgom odiše mješavina mirisa, svjetlosti i zvukova s pripovjedačima legendi, zabavljačima, krotiteljima zmija i vodonošama. Povratak u hotel, večera. Fakultativni odlazak na Fantasia show i večeru. Noćenje.

3. dan:  MARRAKECH – BENI MELLAL - FEZ
Doručak. Odlazak prema Fezu preko tipičnog berberskog sela Immouzer du Kandar i skijaškog središta Ifrane, prolazeći kroz prekrasne alpske krajolike s nekoliko stajanja za slikanje, ručak i odmor. Ovaj put kroz Maroko, od juga prema sjeveru, pruža raznovrsnost živopisnih impresija, prirodnih ljepota i uvid u način života na području gorja Atlas. Stajanje i pauza za ručak te predah u Beni Mellalu, jednom od poznatih agrokulturnih središta Maroka. Dolazak u Fez u kasnim poslijepodnevnim satima. Prijava u hotel, večera i noćenje.

4. dan: FEZ
Doručak. Slijedi cjelodnevni razgled najstarijeg kraljevskog grada i njegove srednjovjekovne medine koja je pod zaštitom UNESCO-a. Posjet vratima Anania Medersas, te nastavak šetnje labirintom srednjovjekovnih uličica, prepunih lokalnih trgovaca tekstilom, kožom, hranom i začinima do fontane Nejjarine i mauzoleja Moulay Idrissa II. te Karaouine džamije (obilazak izvana). Slobodno vrijeme za ručak. Poslijepodne slijedi obilazak Fez el Jdida, jedne od tri stare gradske jezgre unutar Feza a još se naziva i "novi Fez" ili "bijeli Fez". Povratak u hotel. Večera, noćenje.

5. dan: FEZ – MEKNES – RABAT
Doručak. Odlazak prema Meknesu, tzv. "marokanskom Versaillesu", zadnjem kraljevskom gradu s početka 18. st. poznatom po zidinama dugim 40 km koje odvajaju stari od novog dijela grada. Posjet gradskim vratima Bab Mansour, monumentalnom zdanju iznimno fascinantnih proporcija i izgleda koja se nerijetko nazivaju najljepšim vratima Meknesa. Nastavak putovanja prema svetom gradu Moulay Idriss i posjet najpoznatijem marokanskom arheološkom nalazištu iz rimskog doba Volubilis. Nastavak putovanja prema Rabatu. Prijava u hotel, večera i noćenje.

6. dan: RABAT - CASABLANCA
Nakon doručka slijedi panoramski obilazak Rabata, glavnog grada Kraljevine Maroko. Obilazak slikovite četvrti Oudaya Kasbah, kraljevske palače (Mechouar), Hassanovog tornja i čuvenog mauzoleja Mohameda V. koji će vas zadiviti svojom ljepotom tradicionalne marokanske arhitekture. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prema Casablanci. Po dolasku večera i smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: CASABLANCA
Nakon doručka odlazak u razgled Casablance, glavnog ekonomskog i lučkog centra države. Panoramska vožnja gradom i njenim avenijama. Razgled započinje veličanstvenom džamijom Hassana II., po veličini druga džamija u svijetu, s 200 metara visokim mineratom (razgled izvana). Slobodno vrijeme za ručak. Slijedi posjet glavnoj tržnici, četvrti Habous, Trgu Muhameda V. i rezidencijalnom području Anfa. Poslijepodne slobodno za šetnju gradom. Noćenje.

8. dan: CASABLANCA
Doručak i odjava iz hotela. Slobodan dan za šetnju gradom ili shopping. U večernjim satima transfer do zračne luke i prijava na let za Frankfurt na liniji LH1331 (Lufthansa).

9. dan: CASABLANCA – FRANKFURT - ZAGREB
Polazak zrakoplova u 01:40 sati. Dolazak u Frankfurt u 06:05 sati. Nastavak leta za Zagreb u 10:05 sati na liniji OU417 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 11:30 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.580 kn

Zrakoplovne pristojbe (1.690 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Doplata za jednokrevetnu sobu:1.590 kn
Doplata za 6 ručkova u lokalnim restoranima: 850 kn
Doplata za Fantasia show i večeru u Marrakechu: 350 kn

First minute popust na osnovnu cijenu 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta.
Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

Cijena paket-aranžmana uključuje:

- prijevoz zrakoplovom,

- zrakoplovne pristojbe,

- smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona – 2 noćenja u Marrakechu, 2 noćenja u Fesu, 1 noćenje u Rabatu, 2 noćenja u Casablanci, noćenja u dvokrevetnim standard sobama,

- razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu (osim za džamiju Hassana II. u Casablanci i Karaouine džamiju u Fezu),

- svi transferi,

- uslugu pratitelja putovanja i lokalnog vodiča,

- trošak organizacije i prodaje putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje:

- napojnice vodiču i vozaču na putu (preporuka ca. 25 EUR po osobi), dodatne doplate, zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).

Informativna cijena ulaznice u džamiju Hasana II. 13 eura

Napomene:
•    Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
•   Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
•    Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
•  Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
•  Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
•   Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Korisne informacije Maroko:

Službeno ime: Kraljevina Maroko

Geografski položaj: Maroko se nalazi u S. Africi, u zapadnom dijelu Magreba, na obalama Atlantskog oceana na zapadu i Sredozemnog mora na sjeveru

Površina i broj stanovnika: 4458.730 km2 ; 32,209.101 stanovnika

Glavni grad: Rabat (1,390.000 stanovnika)

Službeni jezik: službeni jezik je arapski, a govore se francuski, engleski i njemački

Vjeroispovijest: po vjeroispovijesti stanovnici su sunitski muslimani (99%; državna religija), 1% Kršćani, 1 % Židovi

Valuta: marokanski dirham (MAD), 1 EUR = 10.86 MAD

Električni napon: 220 V

Klima: na sjeveru Maroka-sredozemna, unutrašnjost-stepska, na krajnjem jugu-pustinjska.

Pozivni broj zemlje: +212

Odjeća: Ponesite udobnu odjeću i obuću te jaknu/vestu za večernje sate. Temperature u veljači variraju od 8-20°C. Prilikom ulaska u džamije nije dopušteno nošenje kratkih hlača te odjeće bez rukava.

Viza: nije potrebna hrvatskim državljanima.

Putovnica: mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Minimalan broj putnika: 15

GO01

rezervacija putovanjaPoklonite putovanje

slična putovanja

aktualna putovanja