GO atlas airtours logo
Loading
google logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Prijavite se za naš newsletter
unosom svoje e-mail adrese
karta svijeta

Pregled putovanja po zonama:

Južnoafrička Republika

Južnoafrička Republika

Cijena od 16.890 kn

Kuba

Kuba

Cijena od 13.290 kn

GO poklanja vikendom

GO poklanja vikendom

GO poklanja vikendom

Makedonija

Makedonija

Cijena od 2.790 kn

Turska

Turska

Cijena od 3.390 kn

Cipar

Cipar

Cijena od 5.490 kn

Tajland

Tajland

Cijena od 12.990 kn

Egipat

Egipat

Cijena od 5.590 kn

Indija

Indija

Cijena od 9.990 kn

Engleska

Engleska

Cijena od 3.090 kn

Italija

Italija

Cijena od 2.690 kn


Putne informacije


Korisne informacije za putovanje

Da bi Vaše putovanje prošlo što ugodnije i bez nepotrebnih iznenađenja u nastavku možete pronaći nekoliko informacija koje Vam mogu biti od koristi.

Prije puta

PUTNE ISPRAVE

Ukoliko putujete u inozemstvo provjerite da li imate važeću putovnicu, te da li je za Vašu destinaciju potrebna viza.

Također Vam savjetujemo da prije puta kopirate Vaše putne isprave te da prilikom boravka na destinaciji originalne dokumente pohranite u hotelskom sefu, a kopije dokumenata imate kod sebe.

PUTNO OSIGURANJE

Ukoliko zdravstveno osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana, preporučamo Vam zaključivanje putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja otkaza putovanja

PUTNA LJEKARNA

Osigurajte si putnu ljekarnu, sa osnovnim ljekovima i potrepštinama, poput flastera, analgetika, sredstava protiv uboda insekata te sredstava za dezinfekciju. Također se opremite sredstvima za zaštitu kože za vrijeme i njegu kože poslije sunčanja.

CIJEPLJENJE

Za putovanje u pojedine daleke destinacije potrebno je cijepljenje.

NOVAC

U pravilu je isplativije promjeniti novac u valute zemalja u koje putujete prije početka putovanja. Preporučamo Vam da ponesete novčanice u sitnijim apoenima ukoliko ih namjeravate mjenjati u inozemstvu. Iz Hrvatske možete iznjeti maksimalno EUR 10.000 bez potvrde banke, ali uz obaveznu usmenu prijavu.

BANKOMATI I KREDITNE KARTICE

Informirajte su u Vašoj banci koji bankomati ili banke prihvaćaju Vašu bankovnu karticu na destinaciji gdje putujete i provjerite koliki je trošak svake transkacije.

TELEFON

Preporučamo Vam da prije puta sa svojim operaterom mobilnih usluga provjerite mogućnosti telefoniranja i cijene roominga u zemlji u koju putujete.

KOD KUĆE

Prije puta provjerite da li ste kod kuće rješili sve što je potrebno za siguran odmor, platili račune, isključili elektronske uređaje, plin....

Poduzmite mjere zaštite od provale.

PUTOVANJE S DJECOM

Ukoliko je dijete osjetlivog želuca obratite pažnju na ishranu prije i za vrijeme puta.

Imajte pri ruci rezervnu garderobu, ako treba pelene, igračke i puno strpljenja.

Ako putujete automobilom radite češće pauze.

PUTOVANJE AUTOMOBILOM

Upoznajte se sa rutom putovanja, te planirajte mjesta gdje ćete raditi pauze. Provjerite ispravnost automobila.

PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM – PAKIRANJE PRTLJAGE

Obratite pozornost na dozvoljenu težinu predane i ručne prtljage na Vašem letu.

Ručna prtljaga ne smije sadržavati tekućinu iznad 100 ml (ukupno je moguće unijeti 1 litru u zasebnim bočicama od 100 ml), nožiće, metalne turpijice za nokte, replike oružja, škarice, te sve oštre predmete kojima se mogu nanjeti ozljede.

Elektroničke uređaje poput kamere, laptopa i sl obavezno imajte  sa sobom u ručnoj prtljazi.

Predana prtljaga ne smije sadržavati baterije.

INFORMIRANJE O DESTINACIJI

Informirajte se o zemlji u koju putujete i običajima kako bi što potpunije iskoristili svoje vrijeme te ugodnije proveli godišnji odmor.

Na destinaciji

ODJEĆA

Nosite slojevitu odjeću, pazite na pretjerano izlaganje kože suncu (odjenite laganu odjeću koja pokriva tijelo), te osobito pripazite na odjevanje prilikom posjete sakralnim objektima, u kojima se zahtjeva pokrivanje ruku, nogu (duge suknje), a ponekad i glave.

NAPOJNICE

Uobičajeno je davanja napojnica u iznosu 10% računa, za sve manje usluge poput mjesnog vodiča i taksista uobičajena je manja napojnica.

CJENKANJE

U zemljama arapskog svijeta uobičajeno je cjenkanje na bazarima, gdje se ovisno o proizvodu cijene mogu višestruko spustiti.

JELO I PIĆE

Uživajte u novim okusima zemalja u koje putujete. Imajte na umu da u islamskim zemljema nije dopuštena konzumacija alkohola lokalnom stanovništvu, no stranci su slobodni konzumirati alkohol u hotelskim restoranima i barovima. U restoranima izvan hotela često je zabranjeno točenje alkoholnih pića.

Preporučamo piti samo vodu iz boce, te u restoranima tražiti boce vode ili soka koje ćete sami otvoriti. Također obratite pažnju, ukoliko nije preporučeno da pijete vodu iz slavine, da ne stavljete led u piće.

PRIPAZITE NA OSOBNE STVARI

Vrijednosti i originalne dokumente ostavite u hotelskom sefu te prilikom boravka na destinaciji poduzmite uobičajene mjere opreza nad svojim osobnim stvarima osobito na plaži i u sredstvima javnog prijevoza.

UŽIVAJTE U VAŠEM PUTOVANJU

Istražite zanimljivosti odabrane destinacije, probajte lokalna jela i pića, zaplešite u ritmu zemlje u kojoj se nalazite, iskoristite svaki trenutak, dobro se zabavite i naravno ne zaboravite puno fotografirati.

ŽELIMO VAM UGODAN ODMOR!

Poklonite putovanje

aktualna putovanja